Sprijin pentru CE Oltenia. Guvernul ar putea compensa costurile cu certificatele CO2

694

Florin Ciocănelea, consilierul pe probleme energetice al premierului Viorica Dăncilă, susţine că Guvernul discută o schemă de compensare a costurilor cu achiziţia de certificate de emisii. Preţul certificatelor de emisii de dioxid de carbon a crescut anul trecut de la 7 la 25 de euro pe certificat, cu impact semnificativ asupra producătorilor de energie pe cărbune. Numai Completul Energetic Oltenia a plătit 1,4 miliarde de lei pentru certificatele aferente anului trecut.
„A fost aprobat un memorandum prin care se constituie o comisie interministerială privind stabilirea schemei de compensare pentru certificatele de emisii de dioxid de carbon, care va veni în sprijinul industriei şi al marilor consumatori de energie, aşa cum le-am promis în urmă cu o săptămână la întâlnirea pe care am avut-o”, a spus Ciocănelea, la o conferinţă pe teme energetice.
El a explicat că în UE există 15 state care aplică 15 sisteme diferite de compensare, în prezent fiind în analiză varianta optimă pentru România.
Ciocănelea a adăugat că schema se va aplica tuturor companiilor care trebuie să achiziţioneze aceste certificate.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here