Sprijin financiar pentru firmele care angajează elevi şi studenţi

251

Angajatorii din Gorj care pe perioada vacanţei de vară încadrează în muncă elevi şi studenţi beneficiază de un stimulent financiar lunar de 250 de lei, respectiv 50% din valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare, stabilit potrivit legii. Sprijinul financiar se acordă la cererea angajatorului din bugetul asigurărilor pentru şomaj, proporţional cu timpul efectiv lucrat de către elevii şi studenţii încadraţi. Diferenţa dintre stimulentul financiar lunar acordat pentru încadrarea în muncă a elevilor şi studenţilor şi salariul realizat se suportă de angajator din fonduri proprii. Perioada maximă de acordare a stimulentului financiar este de 60 zile lucrătoare într-un an calendaristic.
Este de menţionat faptul că nu beneficiază de stimulentul financiar angajatorii care încadrează în muncă elevi şi studenţi anterior datei de începere a vacanţei stabilită potrivit legii, pentru elevii şi studenţii respectivi, precum şi angajatorii care au beneficiat, pentru elevii şi studenţii respectivi, de stimulentul financiar prevăzut în lege pentru o perioadă de 60 zile lucrătoare în cursul anului calendaristic.
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj acordă subvenţii şi acelor angajatori care încadrează în muncă absolvenţi în interval de 12 luni de la absolvire, acestea acordându-se diferenţiat în funcţie de nivelul de studii. Astfel, se alocă din bugetul de stat câte 500 de lei/lună pentru firmele care angajează absolvenţi din învăţământul profesional, 600 de lei/lună pentru absolvenţii de liceu sau cei cu studii superioare fără examen de licenţă, şi de 750 de lei/lună pentru absolvenţii de studii superioare cu examen de licenţă. Subvenţia se acordă timp de un an de zile de la data semnării convenţiei, iar angajatorul este obligat să menţină raporturile de muncă timp de 18 luni.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here