Sport4all! Competiţii sportive la Târgu-Jiu

1103

O organizaţie din Târgu-Jiu, care încurajează activismul şi voluntariatul în regiunea Olteniei, implementează în acest an proiectul „Sport4all”, cofinanţat de Uniunea Europeană. Sport4all va implica cinci organizaţii din Croaţia, Slovenia, Bulgaria, Spania şi România, având rolul de a promova sporturile tradiţionale europene în aceste ţări. Astfel, în Târgu-Jiu, dar şi în Zrece, Sofia, Split şi Maracena vor avea loc o serie de activităţi sportive.
În primă fază, în luna mai, la Târgu-Jiu va avea loc conferinţa de lansare a proiectului, iar în luna iunie va fi organizat un training, având ca scop promovarea sportului şi beneficiile acestuia în comunităţile locale. „Câte cinci participanţi din fiecare ţară vor fi pregătiţi pentru a dezvolta un program sportiv eficient în cadrul proiectului, punându-se accent pe beneficiile sportului asupra sănătăţii şi societăţii în general. Ulterior, în fiecare comunitate locală vor fi organizate timp de trei zile competiţii sportive, unde vor fi practicate trei sporturi diferite, dintre care unul tradiţional specific fiecărei comunităţi”, a precizat Alexandra Sfîrlogea, project manager la Asociaţia Scout Society.
De asemenea, la Târgu-Jiu, în perioada 21-23 septembrie se va desfăşura o competiţie europeană unde vor fi implicate peste 300 de persoane. „În cadrul acestei activităţi vor fi susţinute şi promovate competiţiile sportive europene într-un mediu multicultural. Participanţii vor putea să participe la un maraton, curse cu biciclete, dar şi să practice sportul tradiţional – oina”, au mai anunțat reprezentanții asociației târgujiene.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here