Spitalul Novaci a scos la concurs 7 posturi pentru rezidenţi

802

Conducerea Spitalului Orăşenesc Novaci face tot posibilul pentru a atrage cât mai mulţi medici. Recent au fost scoase la concurs şapte posturi pentru rezidenţi, pentru: Oftalmologie, Neonatologie, Obstetrică-Ginecologie, ATI, Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologică, Ortopedie şi Farmacie.

Criza de personal din sistemul sanitar afectează şi Spitalul Orăşenesc Novaci. Managerul unităţii face demersuri pentru a remedia situaţia, însă, din păcate, legislaţia actuală nu este deloc favorabilă rezolvării problemei deficitului de personal. Totuşi, conducerea spitalului din Novaci nu se dă bătută şi continuă să caute soluţii. În acest sens, recent au fost scoase la concurs câteva posturi pentru rezidenţi. „Avem şase posturi de rezidenţi, anunţul fiind publicat în revista „Viaţa Medială” nr.40 din 4 octombrie 2013. Posturile sunt pentru: Oftalmologie, Neonatologie, Obstetrică-Ginecologie, ATI, Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologică, Ortopedie şi Farmacie. Sperăm să se ocupe aceste posturi, pentru că avem mare nevoie de medici”, a declarat Eufimia Dumitrescu, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci.

Criză şi de asistente medicale
Nu doar de medici este nevoie la spitalul din Novaci, ci şi de asistenţi medicali. Conducerea unităţii spune că se fac eforturi considerabile pentru a face faţă situaţiei, în condiţiile în care o parte dintre asistente au ieşit la pensie, posturile lor nefiind ocupate de altcineva. „Mi s-au pensionat câteva asistente medicale şi sunt încă două care vor să plece. Detaşăm asistenţi de la o secţie la alta şi facem tot posibilul pentru a ne descurca; până acum nu au fost probleme, dar este destul de grea situaţia”, a menţionat Eufimia Dumitrescu, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci.
La acest spital ajung bolnavi din oraş, din staţiunea montană Rânca şi din şapte comune, care sunt arondate la această unitate: Alimpeşti, Baia de Fier, Polovragi, Crasna, Bengeşti-Ciocadia, Bumbeşti-Piţic, Roşia de Amaradia. Astfel Spitalul asigură asistenţă medicală completă pentru aproximativ 61.000 de locuitori.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here