Spitalul Dobriţa va avea muzeu

235

DobritaSpitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu (Sanatoriul Dobriţa) va avea un muzeu propriu, a cărui inaugurare se va face chiar săptămâna viitoare. Mai mult decât atât, în următoarea perioadă, la Spitalul Dobriţa se va realiza un centru de recreere pentru pacienţi şi va fi reabilitată şi pista de bowling.

Managerul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu a luptat, încă de la începutul ocupării acestei funcţii, pentru rezolvarea problemelor cu care se confrunta unitatea la acea vreme; mare parte dintre acestea au fost soluţionate. Pe lângă identificarea de soluţii privind modernizare spitalului şi transformarea sa într-o unitate la standarde europene, Tiberiu Tătaru se preocupă şi de latură „mai puţin tehnică”, aceea a petrecerii timpului pacienţilor. În acest sens, directorul Tătaru a şi stabilit câteva obiective.

Muzeul spitalului este finalizat

Iniţiativă proprie a managerului, muzeul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” a devenit o realitate, iar în cursul săptămânii viitoare va fi şi inaugurat.

club de recreere“Muzeul este gata, renovat, iar acum căutăm să alegem lucrurile şi pozele cele mai deosebite pentru a le putea afişa acolo. Inaugurarea sa va avea loc săptămâna viitoare. Va fi deschis pentru toată lumea; intrarea va fi liberă, însă accesul este permis doar în prezenţa unui salariat pentru a evita furturile sau distrugerile”, a explicat Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu.

În cadrul muzeului vor fi expuse fotografii în care este imortalizat Sanatoriul de la înfiinţarea sa şi până în prezent, dar şi alte obiecte care i-au aparţinut şi care acum devin exponate.

Club de recreere pentru internaţi

Capacitatea maximă de internare la Sanatoriul Dobriţa este de aproximativ 180 de pacienţi. Această cifră este atinsă frecvent. De aceea, pentru un număr atât de mare de pacienţi, este important să existe şi modalităţi de petrecere a timpului într-un mod cât mai plăcut. În acest sens, directorul Tiberiu Tătaru a venit cu propunerea de a realiza un centru de recreere modern, dotat cu aparatura necesară pentru distracţia pacienţilor.

„Ne vom apuca peste vreo 2 luni de lucrările la club. Acesta va dispune de masă de tenis, televizor, table, şahuri şi aşa mai departe. Vom căuta să le asigurăm pacienţilor condiţiile optime petrecerii timpului într-un mod cât mai agreabil”, a confirmat Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu”.

Bowling la Sanatoriul Dobriţa

Ceva de-a dreptul inedit se va face la Sanatoriul Dobriţa: o pistă de bowling. De fapt, aceasta există şi a fost descoperită întâmplător, iar preşedintele Consiliului Judeţean a venit cu ideea ca aceasta să fie reabilitată.

„Am „descoperit” o pistă de popice în vara anului trecut, când făceam defrişări prin curte şi o vom reabilita. Datează tocmai de la construcţia spitalului. Reabilitarea pistei de bowling a fost ideea domnului preşedinte şi noi o vom realiza din fonduri proprii”, a mărturisit managerul Tiberiu Tătaru.

Aşadar, pacienţii internaţi la Sanatoriul Dobriţa vor avea, în curând, diverse modalităţi de a-şi face mai plăcută şederea în spital.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here