Spitalele judeţene, modernizate cu sprijinul autorităţilor locale

436

Ministerul Sănătăţii are un plan de reabilitare a spitalelor judeţene. Ministrul Nicolae Bănicioiu a precizat că majoritatea spitalelor judeţene sunt în subordinea autorităţilor locale, motiv pentru care se mizează şi pe sprijinul acestora pentru modernizarea unităţilor medicale. Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu a beneficiat de mai multe investiţii cu finanţare de la Consiliul Judeţean Gorj, instituţie care are în administrare acest spital.

Spitalele judeţene sunt în atenţia Ministerului Sănătăţii, care susţine că are un plan de reabilitare al acestora. “Avem un plan de reabilitare, toate eforturile noastre se coordonează cu autorităţile locale, pentru că majoritatea spitalelor judeţene sunt în subordinea autorităţilor locale, multe dintre ele au planuri bine definite şi stabilite şi votate în consiliile judeţene. Au început o parte dintre ei, participăm şi noi suplimentar cu fonduri acolo, în măsura posibilităţilor”, a precizat Bănicioiu.
La nivelul judeţului nostru, Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu se află în administrarea Consiliului Judeţean. În ultimii ani, unitatea sanitară a beneficiat de mai multe investiţii finanţate de CJ. De altfel, şi pentru perioada următoare sunt prevăzute proiecte ce au drept scop îmbunătăţirea condiţiilor hoteliere pentru pacienţi, precum şi eficientizarea activităţii SJU.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here