Spiritul sărbătorilor, resimțit de copiii de la CSCCH Târgu-Jiu

569

Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap (CSCCH) Târgu-Jiu din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj continuă tradiția și le oferă beneficiarilor un program conceput special pentru a marca așa cum se cuvine sărbătorile de iarnă. Însoțiți de câțiva angajați și de șeful CSCCH, 18 copii au avut parte de o zi și o seară de vis, în centrul municipiului Târgu-Jiu, iar surprizele pentru ei nu s-au terminat aici.

Sărbătorile de iarnă sunt motiv de bucurie pentru toți copiii. Cei care nu au norocul de a fi în sânul familiei, în această perioadă, simt spiritul sărbătorilor grație implicării celor care au grijă de ei. Este și cazul beneficiarilor din Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap (CSCCH) Târgu-copii CSCCH (1)Jiu din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj. O parte dintre ei au avut ocazia de a petrece o zi de neuitat în aer liber. “18 copii de la CSCCH Târgu-Jiu, alături de 6 însoțitori și de mine, au fost scoși la plimbare în oraș; au mers la cofetărie, unde au servit prăjituri, după care am pornit la plimbare pe centrul orașului. Ajunși în fața simigeriei, copiii au vrut și plăcintă, astfel că dorința le-a fost îndeplinită. După aceea, ne-am deplasat la bradul din Piața Prefecturii, acolo copiii au descoperii comercianții din zonă și le-am cumpărat vată pe băț, acadele și tot ce au mai poftit ei”, a precizat Gheorghe Zisu, șeful CSCCH Târgu-Jiu.

Moș Crăciun vine la CSCCH Târgu-Jiu
Chiar dacă mai este aproape o săptămână până la venirea lui Moș Crăciun, cadourile au ajuns deja la CSCCH Târgu-Jiu. “Am primit de la DGASPC câte un pachet în valoare de 100 de lei pentru fiecare copil; avem 41 de copii în centru. Pentru prima dată, meritul pentru aceste cadouri este exclusiv al Direcției”, confirmă Gheorghe Zisu, șeful Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap Târgu-Jiu.
Mai mult decât atât, în cursul acestei zile, beneficiarii CSCCH vor participa la tradiția tăierii porcului, DGASPC Gorj oferind câte un porc fiecărui centru din subordinea sa. Tot joi va fi organizată o serbare de Crăciun, pe centrul de recuperare, după care se va merge la colindat la Finanțe și la Primăria Târgu-Jiu. Vineri, va avea loc o serbare în centrul de plasament, la ora 10.00.
Copiii vor primi pachete cu dulciuri la fiecare serbare, iar înainte de sărbătoarea Nașterii Domnului ei vor primi cadouri de la Moș Crăciun.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here