Spectacol caritabil pentru Maria Păunescu, la teatrul din Târgu-Jiu

610

În această seară, de la ora 19.00, Teatrul Dramatic ,,Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu și Clubul Rotary Târgu-Jiu invită iubitorii de cultură la spectacolul de teatru ,,Azilul de noapte”. Toate încasările rezultate în urma vânzării biletelor la această piesă vor fi donate în sprijinul Mariei Păunescu, asistentă în cadrul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Târgu-Jiu diagnosticată cu tumoră malignă pleurală – mezoteliom pleural epitelioid.

Inițiativa aparține Clubului Rotary Târgu-Jiu care dorește pe această cale să sprijine financiar tratamentul în străinătate al asistentei în vârstă de 36 de ani. Astfel, toate încasările rezultate în urma vânzării biletelor la spectacolul de teatru ,,Azilul de noapte” vor ajunge în conturile Mariei Păunescu. Regia piesei este semnată de Andrei Mihalache. „Fumatul ucide! Alcoolul ucide! Mâncarea (sare, zahăr și grăsimi), dar și foamea ucid! Setea ucide! Prostia și genialitatea – uneori – ucid… Și dragostea… Și gelozia… Singurătatea… Uneori și nașterea ucide!… Toți acești asasini tăcuți și nemiloși pot fi întâlniți doar pe pământ, doar în viață… Deci: VIAȚA UCIDE! <> nu este doar un adăpost unde niște homeless-i se strâng să pună capul – pe bani puțini – pe un pat fără perină, ci un purgatoriu cât se poate de contemporan, în care o turmă de orbi fără identitate, borfași și bețivi, dezmoșteniți de soartă și de vicii, disperați și triști, rătăcesc în căutarea conștiinței și adevărului… Vi se pare vetust, desuet? Priviți strada!
Oamenii încă se destramă, se risipesc, se năruiesc prin implozie într-o lume în care nu este mizerie doar pentru că fac curat șobolanii și porumbeii ca să nu moară de foame… Suntem de dreapta, de stânga, de centru, dar cine (de sus) se mai preocupă de oamenii de jos?… Oricât am fi de sus la un moment dat, putem să coborâm la fund. Prin neputință, prin trădare, prin renunțare la sine. <>… După Hristos nimic nu mai pare atât de greu încât omul să nu-și deschidă larg brațele așteptând – ca un Icar amator – să i se lipească de omoplați aripi de ceară, vise și utopii, fiind convins că nu soarele l-a doborât pe Icar, ci că îndrăznețul nu a avut ITP-ul Olimpului și rovignetă de la zei. Ce noroc că – așa cum spunea un mare filozof al interpretării viselor – <>”, este descrierea piesei ce se va juca în această seară pe scena Teatrului Dramatic ,,Elvira Godeanu” Târgu-Jiu.Și apropiaţii angajatei UPU Târgu-Jiu au demarat încă de luna trecută o campanie de strângere de fonduri: „După ce şi-a dedicat 15 ani din viaţă îngrijind pacienţii, Maria Păunescu, asistentă în vârstă de 36 de ani, angajată în serviciul UPU la Spitalul Judeţean Târgu-Jiu și mamă a unei fetiţe minunate de 8 ani, a primit un diagnostic dezarmant: tumoră malignă pleurală – mezoteliom pleural epitelioid. Familia ei are nevoie de sprijin financiar urgent pentru tratament constând într-o intervenţie chirurgicală radicală și radioterapie la o Clinică specializată în asemenea patologie din Viena. Fiecare putem contribui printr-o donaţie pentru a-i putea salva viaţa, pentru ca ea să poată contribui la salvarea altor pacienţi în serviciul de urgenţă”.
Izabella Molnar

Donațiile se pot face în conturile: Păunescu Maria
LEI: IBAN: RO86INGB0000999909055574
EURO: IBAN: RO48INGB0000999909055579
Cod SWIFT: INGBROBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here