SOV, un fel de Ben Lădescu, mai tare ca Osama bin Laden!

205

foto predo 2Botezat de preşedintele Traian Băsescu drept mogul şi apreciat, probabil, ca un inamic personal, în nici un caz al democraţiei, Sorin Ovidiu Vântu este vânat, cu arme aparent legale, de mai mulţi ani. Ba mai mult, de câteva zile este sub un arest de vreo 29 de zile, ca şi cum n-ar putea fi judecat în libertate.

Aşa cum au reuşit un fost primar al Craiovei, Antonie Solomon, ori conjudeţeanul nostru Ionel Manţog. Ultimul, scos basma aproape curată, lăsat la vatră dintr-ale politichiei portocalii cu nişte banale pedepse cu suspendare. Iar primul, fu reşapat şi, pare-mi-se, reales preşedinte al portocaliilor Craiovei. Dacă lui Sorin Ovidiu Vântu i se interzicea, uneori, părăsirea graniţelor ţării, maestrului fost şi actual preşPDL Craiova, Antonie Solomon, i s-a luat doar permisul de intrare în fosta primărie a Craiovei, pe care-a condus-o atâta vreme cât era nevoie de el pentru „furăciunile” din campaniile electorale prezidenţiale, parlamentare şi europarlamentare.

În vreme ce marele maestru al combinaţiilor – Sorin Ovidiu Vântu – este, bine mersi, la răcoare pentru 29 de zile, i-a copt nişte surprize (in)amicului său Traian Băsescu. Nu ne interesează şi nu intrăm în detalii, dar de ieri, SOV-ul şi-a vândut acţiunile celebrului Elan Schwartzenberg, nu mai puţin de 92%, aşa că omul Băsescului infiltrat ca manager la Realitatea TV, Sebastian Ghiţă, patronul ASESOFT, a cam luat plasă. Cum-necum, războiul SOV-badea Ghiţă nu-şi mai are rost. Aşa că, de ieri, surprizele de care vorbea SOV sunt perfect posibile. Punem pariu că autohtonul Ben Lădescu, cum i se mai zice SOV-ului hopa-Mitică, va scăpa şi de această dată? Pare, oricum, mult mai şiret decât se crede. Iar în spatele său sunt nişte forţe – ştiinţifice şi intelectuale – grupate în colectivul MILENIUM, mult mai capabile decât toţi consilierii băsescieni la un loc, plus comisiile prezidenţiale de analiză. Formate din oameni bine plătiţi, un fel de Ana şi Liza de ambe sexe.

Toate agenţiile de presă şi jurnalele tipărite ori on-line au lansat ştirea că inamicul nr. 1 al SUA, Osama bin Laden, ar fi fost omorât. S-au transmis şi imagini, dinaintea „îngropării în mare”(ciudată formulare!). Şi dacă este doar o presupusă moarte? Mai ales că, din câte-mi dau seama, SUA l-ar fi putut termina demult. Asta în cazul în care n-ar fi dorit, cu tot dinadinsul, să aibă tot timpul un inamic potenţial puternic. Ca să le justifice lor mai toate acţiunile anti-teroriste!

Şi-aşa, presa Marii Britanii, se-ndoise şi de atacurile-atentatelor de la 11 septembrie 2001, asupra Turnurilor Gemene, că ar fi fost puse la cale de Osama bin Laden. Ci doar presupuse, ca şi moartea, tot presupusă şi ea, de care se bucură mulţi acum!

Una peste alta, dacă ar fi să dăm crezare ştirilor cu moartea lui Osama bin Laden, ar însemna că inamicul preşedintelui Traian Băsescu, deja arestatul pentru 29 de zile – Ben Lădescu, poreclit şi SOV – este mult mai tare. Şi niţel mai norocos! Fiind închis, nu există pericolul să fie victima unei/onor bombe!

Ion Predoşanu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here