Sorin Alecu, șef în CEO, anunță că decarbonarea merge strună. Germania redeschide 16 centrale pe cărbune și reautorizează alte 11!

3094

În timp ce Germania repornește 16 centrale pe cărbune și petrol, un director din CEO care se ocupă cu strategia, a anunțat în publicațiile de profil care plac ministrului Virgil Popescu, că proiectele cu OMW Petrom și Tinmar, din planul de restructurare/decarbonare, merg strună. În parallel, nemții prelungesc autorizația de funcționare pentru alte 11 centrale pe cărbune.

Pentru edificare, puteți citi aici despre ,,viața și opera” lui Sorin Alecu:
https://gorjeanul.ro/cat-i-a-crescut-salariul-unui-stab-din-ceo-schimbari-in-conducerea-companiei/

Sorin Alecu, directorul de strategie-dezvoltare din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO), a spus în cadrul evenimentului ,,Energy Strategy Summit” organizat de o publicație de profil, că toate proiectele companiei din planul de restructurare – două capacităţi pe gaz natural la Işalniţa şi Turceni şi 8 parcuri fotovoltaice – au finanţarea asigurată.
,,Noi, prin Fondul de modernizare, avem 900 de milioane de euro. Banii sunt de săptămâna trecută în România. Acum, conform planului de restructurare, aceste proiecte trebuie să le realizăm şi printr-un împrumut din partea unor investitori privaţi. Avem un proces de M&A pe care l-am început anul trecut în luna mai pentru aceste 10 proiecte. 9 dintre ele au fost adjudecate, avem parteneri pentru toate cele 8 parcuri fotovoltaice. Pentru 4 din ele este compania OMV Petrom, pentru restul de 4 este Tinmar Energy. Pentru proiectul de gaz de la Turceni avem un partener în compania Tinmar Energy şi acum suntem în proces de relansare şi pentru blocul de 850 de MW de la Işalnita unde aşteptăm să identificăm un partener în luna septembrie. Există interes şi sperăm să bifăm şi această căsuţă. Cu partenerii actuali suntem în stadiul final de negociere a acordurilor acţionarilor, astfel că undeva prin luna august vom lansa din aceste noi SPV-uri licitaţiile (…). Termenele asumate de punere în funcţiune pentru parcurile fotovoltaice sunt în 2024. (…) Blocurile noastre pe gaz sunt h2ready, ele pot să ardă oricând 10% hidrogen, cu foarte mici alterări chiar 30%, dar cu anumite investiţii în partea de BOP spre final pot să ardă şi 100% hidrogen”, a explicat Sorin Alecu, citat de Bursa.ro.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.