Cât i-a crescut salariul unui ȘTAB din CEO! Schimbări în conducerea companiei!

4221

Comisia mixtă administrație-sindicate din cadrul CE Oltenia a amânat, vineri, discuțiile despre creșterile salariale pentru angajați, ,,pentru că sunt probleme cu bugetul, cauzate de unele prevederi restrictive ale bugetului de stat”, însă acestea nu se aplică și pentru boșii din companie, atâta vreme cât șefului Direcției Strategie Dezvoltare i-a fost aprobată o clasă salarială maximă. Astfel de posturi, bine plătite, de la vârful companiei, au generat, în aceste zile, dispute aprige între rivali, mai ales că se va vacanta un loc în Consiliul de Supraveghere, există deja două poziții libere în Directorat și doi șefi din Direcția Minieră s-au pensionat.

,,Să luăm de la săraci și să dăm celor bogați!”
Sorin Alecu, directorul adjunct al Direcției Strategie Dezvoltare a beneficiat, relativ recent, de o majorare a clasei salariale care o egalează pe cea a directorului SE Rovinari, Ion Pisc, despre care se știa că are cel mai mare salariu din companie, după membrii Directoratului. Potrivit unor surse, Lăcrămioara Diaconu Pințea, membru în Directoratul CEO, cea care coordonează, practic, Direcția de Strategie Dezvoltare, a susținut majorarea salarială a lui Sorin Alecu. Astfel, șeful de la Strategie a fost cadonat cu clasa 60B, ceea ce înseamnă că va încasa, lunar, un salariu de aproximativ 15.500 de lei. În acest context, în care unui șef îi este mărit salariul, trebuie amintit faptul că, în această perioadă, potrivit informațiilor apărute în presă, Lăcrămioara Diaconu Pințea a fost desemnată să se ocupe de reorganizarea companiei, iar una din țintele acesteia este desființarea a 10% din posturile TESA. Cu alte cuvinte, în CEO se aplică, cumva, o normă ciocoiască: ,,Să luăm de la săraci și să dăm celor bogați!”. Interesant este că Lăcrămioara Diaconu Pințea a fost desemnată să reorganizeze compania, în condițiile în care Panul de Restructurare și Decarbonare al CEO, realizat de compania PrincewaterhouseCoopers, pe baza datelor furnizate de către Direcția Strategie Dezvoltare, coordonată de aceasta, a fost criticat în termeni duri de către Comisia Europeană.

Posturile de conducere…
…în cadrul CEO sunt extrem de atrăgătoare, chiar dacă producătorul energetic nu trece printr-o perioadă bună, iar viitorul acestuia depinde de mulți factori. Astfel, mandatul lui Cornel Mădălin Eftenoiu în Consiliul de Supraveghere al companiei nu va mai fi prelungit, după cum susțin sursele citate, și se așteaptă numirea unui alt supraveghetor. Cele două posturi vacante din cadrul Directoratului urmează să fie ocupate de Valentin Tatomir, directorul Direcției Resurse Umane și de Gigel Jianu, fostul primar al municipiului Motru. Cei doi erau favoriți pentru a accede în Directorat, însă lucrurile se pot schimba, având în vedere implicarea ministrului Energiei, Virgil Popescu, în numirea unor neprofesioniști în conducerea CEO. La nivelul Sucursalei Miniere s-a vacantat postul de director, după pensionarea lui Ion Dobrițoiu, iar funcția de director adjunct producție a fost deja ocupată de Florin Vas, după ce Mihail Dafinoiu s-a pensionat.
Claudiu Matei

5 COMENTARII

  1. Salariul halit e doar 15000 lei? Si nu spune Claudica daca e brut sau net? Mai mult ca sigur e brut. Ce se indigneaza asa? Ca un procoror sau judecator, si altii, din formatiunile “da fortza si intelighentie”, care si incepatori iau mai mult, plus pensii si alte halea, astea nu il supara pe Claudica?

  2. Se aude ca lui Pisc i-au prelungit contractul desi avea conditii de pensionare de anul trecut.
    Ce fac sindicatele!
    Nu se respecta actul aditional!

    • Pisc a condus centralele din CEO cca 45 de ani si le-a condus bine, cu actul aditional nu o sa conduceti nici macar o ora.Rugati-va de el sa mai ramana ,ca nu mai aveti unul ca el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here