Şoferul de pe microbuzul şcolar din Borăscu şi un poliţist din Mătăsari, audiaţi la Parchetul Motru

634

Accidentul rutier de vineri care a avut loc pe raza comunei Borăscu s-a lăsat cu urmări atât pentru autorul acestuia cât şi pentru pasagerul din dreapta, un poliţist din Mătăsari, spun localnici ai comunei. Autorul accidentului este angajatul Primăriei Borăscu, fiind şofer pe microbuzul şcolar, în timp ce pasagerul său a fost agentul de poliţie care i-a pus acestuia maşina cu care au fost loviţi doi tineri, angajaţi la Idayl Construct, la dispoziţie. Ambii au fost chemaţi să dea explicaţii la Parchetul Motru, unitatea care se ocupă de instrumentarea dosarului, atâta timp cât una dintre victimele accidentului se află internată în spital. Rudele tânărului susţin că poliţistul aflat în maşină ar fi încercat să muşamalizeze cazul, dar nu a reuşit.

Şoferul de pe microbuzul şcolar din Borăscu, în vârstă de 50 de ani, ar fi produs accidentul de vineri din localitate, pe fondul consumului de alcool, spun localnicii prezenţi, la finalul săptămânii trecute, la locul evenimentului. Acesta se deplasa cu viteză prin localitate, conducând maşina unchiului acestui poliţist din Mătăsari, care i se afla în dreapta. “Era băut şoferul ca şi poliţistul acesta, Florin, de la Mătăsari. Şoferul a acroşat cei doi tineri care pierduseră microbuzul, ambii lucrau la firma lui Iordache, unul pe un compactor. Ei mergeau liniştiţi pe marginea drumului când au fost acroşaţi de angajaţul primăriei”, povesteşte unul dintre cei prezenţi la locul accidentului. “Tănărul de 24 de ani are mâinile şi picioarele rupte, a fost internat urgent la spital, iar cel de-al doilea a suferit şi el leziuni, s-a prezentat şi el apoi la medic. Cert este că atât şoferul cât şi Florin, poliţistul, au dat explicaţii luni la Parchetul Motru”, spune acelaşi cetăţean.
Există posibilitatea ca poliţistul să aibă în dosar doar calitatea de martor.

Şoferul cercetat pentru vătămare corporală din culpă
Accidentul a fost anunţat, urgent, la 112, fapt care a făcut imposibilă muşamalizarea faptei. Cel puţin asta spun rudele tânărului rănit grav, care reclamă că poliţistul pasager ar fi încercat să muşamalizeze faptele. Din nefericire pentru autor, accidentul a fost înregistrat şi s-a bucurat de cercetări la faţa locului. “Maşina era a unchiului poliţistului, dar nu se ştie de ce o conducea angajatul primăriei. Poate pentru că nepotul poliţist era băut”, se mai întreabă omul.
Reprezentanţii IPJ Gorj, confirmă doar accidentul şi cercetarea şoferului pentru vătămare corporală din culpă.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here