Șofer băut, pus să muncească două luni în folosul comunității

878

Un an de închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității. Este pedeapsa primită de un șofer, de 49 de ani, din Gorj, care a fost prins băut la volan.

Fapta pentru care bărbatul a fost condamnat în primă instanță s-a petrecut în primăvara anului trecut.
„În fapt, prin actul de sesizare s-a reținut, în esență că, la data de 30.03.2022, în jurul orei 17:29, inculpatul a condus autoturismul marca VW pe drumurile publice având o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, respectiv de 2,37 g/l alcool pur în sânge”, potrivit rechizitoriului.
Bărbatul și-a recunoscut fapta. Le-a spus polițiștilor că în dimineața respectivă „s-a cinstit” acasă la un prieten, unde a consumat un litru de bere și 100 ml de pălincă. Câteva ore mai târziu, în drum spre casă, a fost oprit de către un echipaj de poliție.
Pentru că duhnea a alcool, șoferul a fost pus să sufle în etilotest, acesta indicând o valoare de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost dus la spital, unde i s-au recoltat două probe de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei. Prima probă a indicat o valoare de 2,37 g/l alcool pur în sânge, iar cea de-a doua probă – 1,96 g/l alcool pur în sânge.
Deși nu are antecedente penale și nu a mai fost sancționat pentru nereguli la regimul circulației pe drumurile publice, șoferul a fost condamnat la un an de închisoare, pedeapsa fiind suspendată pe un termen de supraveghere de doi ani.
„Instanța constată că inculpatul a condus autovehiculul în ziua de 30.03.2022, în jurul orei 17:25, când traficul rutier și pietonal este unul aglomerat. Cu privire la individualizarea judiciară a executării pedepsei, instanța reține că, față de gravitatea faptei, împrejurările de comitere a acesteia și de valoarea ridicată a alcoolemiei, în cauză nu sunt aplicabile dispozițiile art. 83 C.pen. (n.red. amânarea aplicării pedepsei), întrucât este necesară aplicarea unei pedepse cu închisoare”, a motivat instanța.
Pe parcursul termenului de supraveghere, bărbatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile în cadrul UAT Târgu Jiu – SC Edilitara Public SA sau în cadrul DGASPC Gorj. Sentința pronunțată zilele trecute de Judecătoria Târgu Jiu nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.