Socrul lui Ponta pleacă din politică

232

După retragerea din fruntea PSD a lui Victor Ponta, încă un politician de frunte din familia premierului este gata să facă un mare pas în spate și să plece nu doar din partid, ci și din viața politică. Senatorul Ilie Sârbu, socrul deputatului de Târgu-Jiu, a fost deja înlocuit din fruntea grupului pe care PSD îl are la Senat, el anunțând că plecă definitiv din politică, lucru pe care și-l dorea de mai mult timp.

“La un moment dat, toţi trebuie să ne retragem, ştiţi cum e viaţa. (…) Întotdeauna în politică se succed generaţiile şi am apreciat că este un moment în care pot să fac mai mult în altă parte”, a spus Sârbu, care, în curând, va deveni vicepreședinte al Curții de Conturi, instituție care controlează toate instituțiile de stat și companiile finanțate de la buget în privința modului în care folosesc fondurile publice.
Sârbu este în Senat din 2004, an în care și Victor Ponta a devenit deputat pentru prima dată la Gorj. La sfârșitul lui 2008 el a fost pentru o scurtă perioadă vicepreședinte al Senatului după ce funcția fusese lăsată liberă de Nicolae Văcăroiu, cel pe care PSD l-a susținut pentru a deveni șef al Curții de Conturi, de acum încolo Văcăroiu și Ilie Sârbu urmând să redevină colegi. Anunțul plecării din funcție a fost urmat de felicitări pe care fostul ministru al agriculturii le-a primit de la colegii săi, inclusiv actualul lider al PSD, Liviu Dragnea transmițându-i felicitări. “Îi mulţumesc domnului Ilie Sârbu pentru modul cum a gestionat poziţia de lider de grup. A contat foarte mult pentru partid, a fost un sprijin serios pentru Guvern. Este un om cu experienţă politică cu multă substanţă, un om cu anvergură, cu foarte multă pricepere”, a spus Dragnea.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here