SJU Târgu-Jiu, acționat în instanță: Medicul Elena Vlad contestă sancțiunea primită

2919

Scandalul dintre medicul Elena Vlad și SJU Târgu-Jiu pare departe de a se fi încheiat. Doctorul pneumolog a dat în judecată Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu. Elena Vlad, acuzată că ar fi refuzat să trateze o pacientă, care, ulterior, a decedat la un spital din Craiova, contestă sancțiunea primită din partea unității medicale. Comisia de cercetare disciplinară a dispus sancţionarea acesteia cu reducerea salariului de bază cu 10% pe trei luni.

Medicul pneumolog Elena Vlad a fost sancţionată, după ce a fost acuzată, în ianuarie, că a scris în foaia de observaţie că refuză să consulte o pacientă în vârstă de 62 de ani, din comuna Borăscu, din cauza salarizării „necorespunzătoare” şi lipsei personalului medical. „Am fost solicitată de trei ori la acest caz, timp în care am participat la ajustarea tratamentului. Eu nu sunt angajata ATI, nu sunt angajata Bolilor Infecţioase. Desfăşor activitate de fibrobronhoscopie de trei ani în acest spital, fără să am vreun spor salarial, adică desfăşor activitate benevolă, în ciuda referatelor repetate pe care le-am depus la conducere. (…) Eu nu am absolut niciun echipament de protecţie conform manevrei pe care o fac. Am sesizat ITM”, declara presei, la momentul respectiv, medicul Vlad.
Managerul SJU Târgu-Jiu, Gigel Capotă, a declarat, la jumătatea lunii februarie, că a aprobat propunerea comisiei de cercetare disciplinară şi a dispus emiterea dispoziţiei de sancţionare, cu reducerea salariului de bază cu 10% pe o perioadă de trei luni pentru doctor.„Am aprobat propunerea Comisiei de cercetare disciplinară şi am dispus sancţionarea doamnei doctor Elena Vlad cu reducerea salariului de bază cu 10% pe trei luni”, a precizat, la momentul respectiv, și managerul Spitalului Judeţean, Gigel Capotă. „Regretăm că pacienta respectivă a decedat”, a mai declarat Capotă. Nemulțumită de sancțiunea primită, doctorița Vlad a apelat la instanță. Dosarul a fost înregistat, marți, la Tribunalul Gorj, deocamdată nefiind stabilit vreun termen. Scandalul a ajuns și în atenția ministrului Sănătății, Sorina Pintea.
A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here