Situaţia şcolară a elevilor din Mătăsari, reconstituită în câteva zile

125

CatalogCei nouă elevi ai unei clase a XII-a din cadrul Colegiului Tehnic Mătăsari nu au stat prea mult timp fără situaţia şcolară refăcută în urma ruperii din catalog a celor două foi de la mijloc. Incidentul s-a petrecut în urmă cu aproape două săptămâni, sesizarea la organele de poliţie fiind făcută chiar de directorul instituţiei de învăţământ, Ion Săceanu.

Lipsa filelor din catalogul cu pricina a fost observată în urma unui inventar sumar cerut de directorul Colegiului Tehnic Mătăsari.

„După întreaga situaţie creată, la nivelul Colegiului s-au constituit în baza Consiliului de Administraţie două comisii, una de cercetare administrativă şi o alta de reconstituire a documentaţiei şi a situaţiei şcolare a elevilor afectaţi. Ambele comisii lucrează, însă cea cu reconstituirea situaţiei este pe final, fiind definitivată chiar în această săptămână”, a declarat directorul Ion Săceanu. El a precizat faptul că refacerea situaţiilor şcolare se execută în baza carnetelor de elev, a înscrisurilor suplimentare făcute de profesori în propriile evidenţe, dar şi în urma unor lucrări şi a tezelor ce s-au dat până acum de la începutul anului şcolar 2010 – 2011.

Ancheta pe cercetare administrativă este în desfăşurare neştiindu-se încă termenul când aceasta va fi încheiată. „Ancheta administrativă mai durează deoarece sunt multe persoane de audiat. În paralel cu noi, o anchetă este desfăşurată şi de către poliţiştii Biroului de Poliţie Mătăsari”, a mai spus directorul Colegiului Tehnic Mătăsari. De situaţia creată de o persoană necunoscută în prezent prin ruperea a două file dintr-un catalog au fost afectaţi total trei elevi şi parţial alţi şase, toţi în an terminal de liceu.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here