Sisteme de avertizare la paturile bolnavilor din Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu

1295

Peste nouă sute de paturi din saloanele Spitalului Județean de Urgență (SJU) Târgu-Jiu vor fi dotate cu sistem de avertizare pentru bolnavi. Sistemul va fi instalat folosindu-se o rețea proprie, separată de rețeaua internă a instituției. Pentru îndeplinirea tuturor funcțiilor și caracteristicilor, vor fi utilizate dispozitive echipate cu microcontroler. Investiție este finanțată de Consiliul Județean Gorj.

Prin bugetul propriu al județului Gorj pe anul 2016, s-a alocat suma de 400.000,00 de lei, astfel: 15.000,00 de lei, pentru elaborarea documentației tehnico-economice; 385.000,00 de lei, pentru execuția lucrărilor. În vederea realizării obiectivului de investiție, s-a încheiat contractul nr. 11233/07.09.2016 având ca obiect elaborarea documentației tehnico-economice – faza D.A.L.I., în valoare de 3.456,00 de lei, aceasta fiind în procedură de verificare în vederea recepționării, urmând ca după aprobarea indicatorilor tehnico-economici, prin Hotărâre a Consiliului Județean Gorj, să fie demarate procedurile de achiziție publică a serviciilor de proiectare pentru elaborarea proiectului tehnic și detaliilor de execuție, respectiv a lucrărilor.

Sistem performant pentru pacienți
Prin realizarea obiectivului de investiție se vizează dotarea unui număr total de 901 paturi cu sistem de avertizare pat bolnav performant tehnico-economic și eficient din punct de vedere energetic. Sistemul va fi instalat folosindu-se o rețea proprie, separată de rețeaua internă a instituției.
Pentru îndeplinirea tuturor funcțiilor și caracteristicilor, vor fi utilizate dispozitive echipate cu microcontroler. Pentru implementarea sistemului de avertizare pat bolnav lucrările de bază necesare sunt: montare butoane apelare, butoane anulare apel, lămpi semnalizare, cutii conexiuni salon, terminale secție, terminale asistente, cablare sistem.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here