Sistem de irigaţii nou pentru spaţiile verzi din Târgu-Jiu

1076

Zona centrală a municipiului Târgu-Jiu va beneficia în viitorul apropiat de un sistem de irigaţii automatizat pentru spaţiile verzi. Studiul de fezabilitate în acest sens a fost deja aprobat de către consilierii locali târgujieni în şedinţa ordinară de la începutul acestei săptămâni. Valoarea totală a noului sistem de irigaţii este de 261.310,64 de lei, suprafaţa ce va fi irigată fiind de 15.000 metri pătraţi.
Durata de execuţie a sistemului de irigaţii a spaţiilor verzi din centrul municipiului Târgu-Jiu va fi de trei luni de la data începerii lucrărilor. Suprafaţa propusă în cadrul proiectului este constituită din suprafeţe gazonate, cu plantări de flori, plante perene, arbori şi arbuşti. În prezent, udarea acestor spaţii verzi se face manual, cu ajutorul furtunurilor, fiind astfel o udare neuniformă.
“Ţinând cont de importanţa deosebită pe care zona centrală din municipiul Târgu-Jiu o are, situaţia actuală de udare manuală la furtun a zonelor verzi este total neadecvată atât din punct de vedere al costurilor pe care le generează, cât şi din punct de vedere estetic (petele de culoare datorită udării neuniforme, plantele rupte de furtun şi muncitorii care udă manual). Sistemul de irigaţie automatizat propus este o combinaţie complexă de tubulatură PEHD pentru transportul apei, electrovane, componente electrice şi aspersoare, destinat să aducă aportul zilnic de apă necesar supravieţuirii şi dezvoltării corespunzătoare a plantelor în condiţiile climatice locale. Sistemul de comandă al sistemului de irigaţii stochează programul şi generează impulsuri electrice de deschidere şi închidere a electrovanelor, conform programului memorat pentru fiecare electrovană în parte”, se arată în referatul de aprobare a studiului de fezabilitate şi a indicatorilor tehnico-economici pentru noul obiectiv de investiţii.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here