Sindicalist: Prima de 1 Mai, de marţi încolo

1568

Cei peste 13.000 de mineri şi energeticieni din cadrul Complexului Energetic Oltenia încă nu au intrat în posesia primei de Ziua Muncii. Salariaţii CE Oltenia au promisiuni că tichetele-cadou, în sumă de 1.100 lei, vor fi date în această săptămână, deşi ar fi trebuit să le primească înainte de Paşte.
„Mi-am sunat şi eu preşedinţii de sindicat şi am întrebat ce se întâmplă. Mi s-a spus că în această săptămână, cu siguranţă se va da această primă, începând de marţi încolo. Tot banii sunt problema, cred eu. Ne confruntăm cu lucrurile astea, chiar dacă domnul Boza le spune mai voalat. Asta e părerea mea, cred că ne este greu. E bine că avem prima prinsă în contractul colectiv de muncă. Prima o vom lua, ea oricum va fi impozitată la chenzina a doua pe luna mai, adică în luna iunie, când se vor primi lichidările. Dacă se lua împreună cu prima de combustibil, iarăşi era impozitul mai mare şi erau discuţii”, a precizat Manu Tomescu, vicepreşedintele Sindicatului Energia Rovinari, la Tele3.
„Compania nu are bani la ora actuală. Oamenii ar fi trebuit să aibă tichetele-cadou de la 1 Mai. Tot sună şi întreabă când o să le primească”, o spune şi liderul de sindicat Bogdan Bejinaru.
CE Oltenia a trebuit să achiziționeze certificatele de carbon aferente producției de energie pe anul trecut, până pe data de 30 aprilie, pentru asta apelând şi la un credit în valoare de 500 de milioane de lei.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here