Sindicalist de la Cariera Roșiuța, în greva foamei! Reclamă abuzuri la unitatea motreană

4465

Un mașinist de la Cariera Roșiuța, totodată lider al departamentului sindical din unitate, a intrat în greva foamei, la ora 12.00, în fața sediului executiv al Complexului Energetic Oltenia. Acesta protestează pentru că superiorii săi de locul de muncă nu au cercetat așa cum ar fi trebuit un abuz al unui alt coleg, ce face parte din alt sindicat. Sindicalistul este în protest de aproape două ore și jumătate.

Incidentul s-a petrecut în dimineața zilei de 11 ianuarie când acest salariat se afla la locul de muncă, în schimbul III, iar colegul acestuia a fost pus liber de CFL-ist pe motiv că respectivul refuzase să lucreze unde a fost trimis. Protestatarul susține că punerea pe liber a colegului său ar fi stârnit un val de injurii a respectivului la adresa CFL-istului.

,,În acea dimineață, la ora 4.30, m-am trezit cu salariatul respectiv, în carieră, peste mine, dorind să urce în utilajul în care mă aflam. Eram alături de un coleg, i-am închis ușa și mi-am anunțat superiorul, adică CFL-istul, că acest mașinist era în unitate, deși fusese trecut liber în acea zi. Respectivul, când a văzut că am oprit utilajul, a fugit, fiind văzut de alți doi colegi”, a explicat Ion Neamțu.

,,Am fost chemat apoi luni, sâmbătă având loc incidentul, să dau explicații la Sectorul unde lucrez. Am explicat ce s-a întâmplat și urma ca cele petrecute să fie cercetate de o comisie, cu atât mai mult cu cât m-am ales cu amenințări din partea colegului. Comisia s-a format, în aceste zile, dar în fruntea ei a fost pus domnul Enescu, apropiat al colegului implicat în incident. Deși eu am cerut șefului Carierei, David, și domnului Boza, acesta fiind atunci la conducere, să fie schimbat șeful comisiei, deoarece colegul se lăuda prin unitate că este apropiatul său, acest lucru nu s-a întâmplat. Drept urmare, la cârma comisiei a rămas Enescu, iar, de dimineață s-a și întrunit. Eu am refuzat să dau declarații în fața acestui organism și am decis că trebuie să protestez astfel față de această incorectitudine. Consider că, prin asta, reprezentanții din administrația unității arată că țin partea colegului, aflat la Sindicatul Liber Cariera Roșiuța, eu făcând parte din Sindicatul Solidaritatea 2013,, a declarat Ion Neamțu, liderul Departamentului Sindical de la Roșiuța ce face parte din structura condusă de Nicu Bunoaica.

Liderul spune că, în ultimele două ore, a discutat deja cu reprezentanți din executivul CEO, cu Olaru, Rușeț și chiar cu noul director  Burlan care l-au rugat să se întoarcă la carieră pentru că această comisie s-ar schimba. Omul a refuzat și susține că alți colegi i se vor alătura demersului său, deoarece sindicatul din care face parte dorește, pe această cale, și un sediu pentru Departamentul Roșiuța.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here