Simulare de incendiu, la Şcoala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu”

876

Elevii Şcolii Gimnaziale “Ecaterina Teodoroiu” au participat, ieri, la un exerciţiu de alarmare/evacuare în caz de incendiu. Acţiunea, derulată în şcoală, a avut drept scop familiarizarea copiilor şi a cadrelor didactice cu regulile ce trebuie urmate în caz că un astfel de incident s-ar putea produce cu adevărat. Când clopoţelul a sunat de mai multe ori, elevii îndrumaţi de cadrele didactice au fost evacuaţi fără incidente în curtea şcolii, pentru câteva minute.
Acţiunea a fost organizată de conducerea instituţiei de învăţământ reprezentată de prof. Iulia Carmen Nănuţ şi prof. Cosmin Ionescu, dar şi de responsabilul Comisiei pentru situaţii de urgenţă din şcoală, administrator Dan Vîlceanu, care au instruit cadrele didactice şi au spus că astfel de operaţiuni de acest gen vor mai fi organizate în şcoala noastră, iar acţiunea de ieri face parte din exerciţiile de simulare şi informare a elevilor în caz de incendii, din planificarea anuală a activităţilor pentru situaţii de urgenţă.
Exerciţiul de simulare de incendiu, la care au participat toţi elevii, s-a desfăşurat în condiţii bune, aceştia conştientizând importanţa modului de comportament în caz de incendiu: calm, ordine şi deplasarea cât mai repede spre căile de evacuare. Totuşi, ne dorim să nu existe astfel de evenimente, dar pregătirea este cheia răspunsului eficient la incediile ce se pot produce.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here