Simulare de incendiu la o societate din Târgu-Jiu

915

S-a dat alarma, ieri, la o firmă de confecții metalice, din Târgu-Jiu. Pompierii și angajații au luat parte la o simulare de incendiu. Potrivit scenariului, mai multe persoane au fost evacuate şi au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce s-ar fi intoxicat cu fum. Exercițiul a fost organizat la solicitarea reprezentanților societății.
,,Dacă suntem pregătiți, suntem protejați! Acum câteva săptămâni, reprezentanții SC IREM SpA SIRACUSA – Atelierul Central Târgu-Jiu, ne-au solicitat pentru organizarea unui exercițiu în care să verificăm modul de comportare al angajaţilor într-o situație de urgență generată de un incendiu la această instituție.
Prin urmare, joi am fost acolo și, spre surprinderea noastră, am găsit niște oameni foarte pregătiți în domeniul situațiilor de urgență, oameni care au tratat exercițiul ca pe o situație reală, care și-au îmbrăcat foarte bine rolurile și care ne-au demonstrat că au capacitatea de a gestiona o situație de urgență.
Incendiul simulat a generat și presupuse victime care au fost evacuate și cărora angajații foarte bine pregătiți le-au acordat primul ajutor. După intervenţia primară a angajaţilor au intrat în scenă echipajele noastre care au gestionat situaţia până la final.
Am analizat obiectiv acest exerciţiu şi am încercat să purtăm discuţii constructive cu aceşti oameni care ne-au demonstrat că sunt pregătiţi, că sunt responsabili şi că ştiu ce au de făcut în cazul unei situaţii reale.
Totodată, le-am prezentat atât regulile de acordare a primului ajutor calificat, cât şi modul de utilizare a stingătoarelor.
Trebuie să-i felicităm pe acești oameni, trebuie să felicităm conducerea acestei unități și trebuie să le mulțumim că au conștientizat riscurile la care se expun și că au pus accent pe pregătirea în domeniul situațiilor de urgență”, a declarat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here