Şi cele sfinte se mai uită, din când în când – Fost preot, băgat în spital de nevastă

424

preot batut (1)Fostul preot din Tismana, Nicolae Ciobanu, se află internat la Spitalul Judeţean din Târgu-Jiu după ce a fost victima unei agresinui conjugale, el susţinând că ar fi fost înjunghiat de soţia sa.

Cearta celor doi a pornit în momentul în care fostul slujbaş al bisericii făcea cu cazanul, fiind sub influenţa alcoolului, fapt ce ar fi deranjat-o pe nevasta violentă.

Cum adevărul este întotdeauna la mijloc şi într-o relaţie se pare că nimeni nu este total nevinovat, fostul preot din satul Celei, Tismana, Nicolae Ciobanu se pare că avea, la rândul său, o meteahnă: băutura, care s-a legat de capul său şi a generat multe conflicte intrafamiliale. După cum mama acestuia, Maria, povesteşte, de cele mai multe ori conflictele între soţi s-ar fi lăsat şi cu bătaie. Cea care s-a dovedit a fi violentă este, însă, preoteasa, care şi-ar fi agresat, în mai multe rânduri, inclusiv soacra. Bătrâna povesteşte că nici fiul său nu ar fi devenit pentru prima dată victima femeii, în vârstă de 36 de ani. Duminică seara, însă, un scandal a degenerat, fiind la un pas de a se sfârşi tragic.

L-a lovit în cap şi apoi l-a tăiat la gât

preot batut (4)Făcând cu cazanul în curte, Nicolae iar s-a aburit. De aici până la cearta cu soţia a fost doar un pas pe care aceasta din urmă l-a făcut repede. Scandalul a izbucnit chiar în curte, fiind auzit şi de vecini. Speriaţi de ce se întâmplă în ograda popii, oamenii au pus mâna pe telefon şi au sunat la 112 pentru a anunţa faptul că există un scandal în familia Ciobanu şi cineva este, probabil rănit. Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au descoperit că telefonul a fost motivat, găsind bărbatul într-o baltă de sânge. Nevasta se pare că îl lovise în cap şi, folosind un obiect tăietor, probabil cuţit, a încercat să îi taie gâtul. Din fericire a reuşit să îi provoace, la nivelul gâtului, doar câteva răni superficiale. „Tăietura este la suprafaţă şi nu i-a pus viaţa în pericol, dar dacă era puţin mai profundă, mai ales că dânsul este şi slăbuţ…era rău”, a declarat Liliana Puiu Crăciun, medicul de la Unitatea de Preluări Urgenţe (UPU).

„Anul trecut i-a rupt piciorul”

Soţia lui Nicolae Ciobanu se pare că nu se află la prima ispravă de genul acesta. Soacra sa povesteşte că femeia este violentă şi că nu de puţine ori i-a aplicat şi ei o „corecţie”. Bătrâna mai spune că nu şi-a mai văzut nici nepoţii de foarte mult timp, tot din cauza norei. Ce e mai rău, însă, este faptul că soţul său, fost preot, îi devine victimă destul de des. Anul trecut, povesteşte bătrâna, fiul său a mai fost internat în spital având un picior rupt. Beleaua a venit tot de la soţia acestuia, care i-ar fi aplicat şi atunci o „mică bătaie”. Tot din cauza femeii se pare că Ciobanu ar fi rămas şi fără straiele preoţeşti, acesta fiind suspendat din funcţie de circa un an de zile, tot din cauza unor reclamaţii venite din partea soţiei.

Fostul preot, internat la Psihiatrie

De data aceasta cearta din familie era să îl coste pe fostul preot viaţa. Acesta depusese plângere pe numele soţiei dar, ulterior, a retras-o. Totuşi, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, Daniel Tică, în cauză a fost întocmit un dosar penal, iar cercetările continuă. „Fiind vorba despre leziuni minore, care nu i-au pus viaţa în pericol, este nevoie de o plângere din partea lui pentru ca noi să putem face ceva împotriva soţiei. Noi am realizat dosar penal în baza sesizării făcute de vecin”, a spus Tică. Astfel, de frică sau poate pentru că vrea să uite nefericitul moment, bărbatul a renunţat la plângerea împotriva femeii. Acesta va rămâne în spital, urmând să fie transferat la Secţia de psihiatrie. „Îl vom trimite la psihiatrie pentru că este băutor şi curând va intra în sevraj”, a mai declarat medicul de la UPU.

Dorina CIOPLEA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here