Şi-au dat iar cu stângu-n dreptul!

467

După eliminarea ruşinoasă în faţă albanezilor de la Laci, Universitatea Craiova a înregistrat al doilea eşec consecutiv în campionat, şi primul cu Laurenţiu Reghecampf la timonă în Liga 1. Doljenii au fost învinşi pe teren propriu de FC Botoşani (1-2), după un meci pe care au părut că-l controlează, dar pe care l-au ,,vândut” în patru minute. Brazilianul Gustavo a fost cel mai activ jucător al ,,juveţilor”, iar efortul său a fost răsplătit cu gol, în minutul 40, când a finalizat cu stil o acţiune plecată de la Mateiu. Avantajul gazdelor a fost spulberat în începutul actului secund, când Ongenda (49) şi Enriko Papa (53) au profitat de fragilitatea defensivei adverse. Craiova a fost echipa mai bună, a avut ocazii mari şi în partea a doua a meciului, dar eforturile lui Gustavo (66,70, 90) şi Koljic (90+1) nu au fost suficiente pentru ca formaţia din Bănie să evite un nou eşec.

Universitatea Craiova – FC Botoşani: 1-2 (1-0)
Craiova: David Lazar – Ștefan Vlădoiu, Mihai Bălașa (’63, Mateeo Fedele), Marius Constantin, Nicușor Bancu – Dan Nistor, Alex Mateiu (’53, Vladimir Screciu), Ionuț Vînă (’53, George Cîmpanu) – Gustavo Vagenin, Elvir Koljic, Ștefan Baiaram (’55, Reagy Ofosu). Antrenor: Laurențiu Reghecampf.
Botoșani: Eduard Pap – Christopher Braun, Bogdan Racovițan, Alin Șeroni, Alex Țigănașu – Andrei Chindriș, Malcom Edjouma – Enriko Papa, Hervin Ongenda (’90+2, Andrei Patache), Eduard Florescu (’84, Realdo Fili) – Mihai Roman (’69, Richard Sila). Antrenor: Marius Croitoru.
Cartonașe galbene: Bălașa ’10 Vînă ’12, Vlădoiu ’22, Marius Constantin ’47, Screciu ’80 / Ongenda ’10, Croitoru ’28, Racovițan ’43, Ţigănaşu ’57, Pap ’69.
Au arbitrat: Horațiu Fesnic – Valentin Avram, Alexandru Cerei; Horia Mladinovici.

Reghecampf: Mă deranjează că primim goluri foarte ușor
Laurențiu Reghecampf n-a reușit încă vreun succes cu formația din Bănie, iar nemulțumirile sale sunt tot mai evidente. Antrenorul a declarat că se lucrează pentru a finaliza noi transferuri. Până atunci, jucătorii trebuie să învețe să nu mai comită erori elementare. ,,E dureros pentru toată lumea. Două reprize total diferite. O primă repriză foarte bună, unde am controlat jocul, am și marcat. În a doua repriză am avut 10 minute foarte slabe, când adversarul marchează două goluri. N-ar trebui să se întâmple la o echipă de nivelul ăsta. Le-am spus jucătorilor că n-am cum să trec cu vederea anumite chestii. N-am cum să fac o analiză acum. Ai ocazii, marchezi, dar termini meciul cu o înfrângere. Toată lumea rămâne cu ultima impresie, aceea că ai pierdut meciul. Eu zic că am avut și puțin ghinion. Portarul lor a salvat incredibil. Pe mine mă deranjează că primim goluri foarte ușor, unde putem fi mai concentrați. Cunosc calitățile lor, știu că putem marca din aproape orice situație, dar trebuie să ne concentrăm pe partea de apărare, unde primim foarte ușor gol.
În situația respectivă (n.r. – golul lui Enriko Papa), suntem 6 contra 3. Suntem în avantaj, avem om lângă omul care a marcat, deci n-ar fi trebuit să se întâmple asta. Trebuia să blocheze. Suntem prea poeți în 16 metri și n-ai voie, mai ales la primul gol. Dacă te duci cu el, trebuie să pui piciorul și să nu-l lași să tragă. Noi invităm adversarul să dea gol și asta nu se va mai întâmpla. Avem mulți jucători cu calitate, dar probabil o să avem niște discuții, vedem ce vom putea face în anumite poziții, pentru că mai avem nevoie de anumite întăriri. Toată lumea e de acord cu întăririle, în special patronul, dar nu se pot face peste noapte”, a spus Reghecampf. În etapa următoare, Universitatea Craiova va evolua tot pe teren propriu, în compania echipei FC Voluntari. Meciul este programat duminică, de la ora 18.30.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here