Şi adversarii Pandurilor au probleme: “O situaţie crudă şi tristă”

247

Conducerea Pandurilor aşteaptă cu speranţe Adunarea Generală a Acţionarilor care va avea loc astăzi. Fiecare membru asociat trebuie să-şi anunţe contribuţia pentru sezonul următor, iar echipa de fotbal ar putea fi salvată şi dacă anumite fonduri de la Complexul Energetic Oltenia ar putea fi direcţionate către fotbal. Speranţele sunt totuşi minime în acest sens, actualul manager Sorin Boza declarând că dinspre entitatea energetică nu se poate vorbi încă de bani daţi către sport. Pe de altă parte, fostul primar al municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, şi-a manifestat sprijinul pentru Marin Condescu în perioada următoare. Rămâne de văzut dacă politicienii îşi vor îndrepta atenţia către clubul fanion al Gorjului sau dacă numirea lui Andrei Maioreanu în Ministerul Energiei va conta în acest sens. Aşa cum iubitorii sportului ştiu, Maioreanu a condus secţia de handbal a Energiei, îndepărtarea sa fiind, la acel moment, cel puţin curioasă. Dacă mulţi dintre “chibiţi” văd deja pandurii îngropaţi, atât din punct de vedere financiar, cât şi spotiv, ei bine, situaţia nu este roz nici la principalele contracandidate ale gorjenilor la un loc de baraj. ASA Târgu-Mureş este, la fel ca Pandurii, în procedură de insolvenţă. De asemenea, în ciuda egalului cu Steaua din ultima rundă, se speculează intens că formaţia ar putea rămâne fără antrenorul principal, Ilie Stan.
Comentariile din presa centrală l-au deranjat foarte mult pe tehnician, care a spus că ASA are şanse de a se salva: “Eu de când am venit aici mereu am fost dat afară. E incredibil! Sunt cu preşedintele clubului şi discutăm strategia pentru perioada următoare. O să înceapă un <nou> campionat şi după o să vedem. Încercăm să ne salvăm. Am încredere în echipă, mai ales după ultimele meciuri”, a comentat Stan. “Ne-am lămurit încă o dată că, o parte a presei sportive nu este interesată decât de astfel de știri, care aruncă încă o pată asupra celor care le inventează, publică și promovează. Nu vom intra în astfel de polemici, total neadevărate, ci ne vom continua lupta sportivă până la capăt”, se arată pe asatirgumures.ro.
La Timişoara problemele sunt de altă natură. Clubul din Banat se confruntă cu mari dificultăţi băneşti, iar lotul pe care Ionuţ Popa îl are la dispoziţie este unul foarte subţire. În prima etapă din play-out, fostul antrenor de la Iaşi nu se va putea baza pe 7 jucători. Potrivit tmsport.ro, ACS Poli are datorii de aproximativ 1,8 milioane euro, dintre care un procent semnificativ, de peste 7 milione de lei, reprezintă restanțe la ANAF. Conform aceleiaşi surse, conducerea clubului a declarat că timişorenii pot termina campionatul cu echipa a doua. Până pe 31 martie bănăţenii trebuie să facă dovada plății datoriilor pe care le-au acumulat până pe 30 decembrie. Suma se ridică la 140.000 euro, bani de care clubul nu dispune “Dacă primim banii de la Ligă, vom plăti pentru Pedro Henrique, acesta este singurul plan. Clubul se află în situația crudă și tristă de acum. Am făcut toate eforturile să scădem cheltuielile și să creștem veniturile. Ca să ținem un club ca Poli, trebuie o anumită sumă de bani. Fac un apel la toată comunitatea timișoreană, ca să putem trece de hopul acesta”, a spus preşedintele echipei, Sorin Drăgoi. “Urmează o perioadă cu meciuri extrem de grele. Părerea mea este că putem spera la locul de baraj dacă vom face 15-20 de puncte. Dacă nu, va fi foarte greu”, a recunoscut antrenorul timişorenilor, Ionuţ Popa. Cristi Bărbuț, jucător care a fost aproape de Pandurii, și-a exprimat încrederea în salvarea de la retrogradare: ”Nu avem un lot foarte numeros, dar sunt convins că toți cei care vor intra vor da totul pentru a ajuta formația. Sperăm că vom prinde barajul, este posibil, dar trebuie să fim conștienți că va fi extrem de dificil”.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here