Și-a snopit soția în bătaie. Evacuat șase luni din locuință!

932

Gorjencele au început să se apere împotriva soților bătăuși. Tot mai multe femei solicită în instanță ordine de protecție împotriva partenerilor agresivi. Un caz recent este cel al unei femei din orașul Rovinari, care a fost bătută crunt, cu pumnii și picioarele, chiar în fața copilului minor.

Drama prin care trece o femeie din Rovinari este a multor gorjence care sunt abuzate, fizic și psihic, de către partenerii de viață. În urmă cu câteva săptămâni, în timp ce se afla într-un imobil construit artizanal la marginea localității Rovinari, Maria P. a fost lovită cu pumnii și picioarele în zona capului, de către propriul soț. Femeia a alertat imediat poliția și a făcut chiar plângere penală pe numele soțului. Nu este însă prima bătaie sau prima reclamație.
Chiar anul trecut, în primăvară, femeia și-a reclamat soțul, pentru violență în familie și lovire. Dosarul penal a fost însă clasat, pentru că rovinăreanca și-a retras plângerea, împăcându-se cu bărbatul agresiv.
Acum, după bătaia primită în fața copilului minor, femeia și-a luat inima în dinți și a cerut scoaterea cu forța, din locuință, a soțului violent. Maria P. a motivat că, pe fondul unor discuții contradictorii, soțul devine violent, lovind-o în repetate rânduri cu pumnii în zona feței și provocându-i leziuni.
În aceste condiții, o instanță a Judecătoriei Târgu-Jiu a apreciat că se impune protejarea femeii, prin înlăturarea pericolului, și a admis cererea de emitere a ordinului de protecție pe o durată de 6 luni.
„Din întreg materialul probator administrat în cauză, rezultă că între părți există o stare tensionată de mai mult timp, dovadă fiind și sesizările anterioare ale reclamantei cu privire la caracterul violent al soțului său care până în prezent au fost clasate întrucât părțile s-au împăcat. De altfel, chiar pârâtul recunoaște că a agresat-o pe victimă, fiind de acord cu toate solicitările procurorului”, potrivit instanței de judecată.
Soțul agresiv a fost evacuat din casă, fiind obligat să păstreze o distanță de 50 de metri față de soție și de domiciliul acesteia.
Din toamnă, după ce expiră ordinul de protecție, cei doi vor decide dacă vor mai conviețui sau nu împreună.
I. IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here