Foarte multe femei visează la o formă perfectă a sprâncenelor. Încearcă prin tot felul de măsuri să o găsească, dar omit din vedere cel mai important aspect: nu există o formă ideală, ci forma care se potrivește trăsăturilor. Pentru că ele au un rol funcțional pe chipul nostru, dar și unul estetic, întrucât asigură un cadru pentru ochi, sprâncenele nu trebuie în niciun caz rase și tatuate sau subțiate exagerat. Când ne referim la culoare, trebuie să ținem cont de particularitățile chipului și pentru toate acestea am aflat cele mai bine păstrate secrete ale specialiștilor.
Simetria și culoarea potrivită
Partea stângă nu este identică cu cea dreaptă, prin urmare nici sprâncenele nu sunt identice. Aici trebuie să intervenim și să le facem să semene cât mai mult și din surori să devină gemene. Acest lucru îl poți obține prin măsurare. Ele trebuie să înceapă de la baza nasului („a“) și să se alinieze cu partea exterioară a nării (unești imaginar colțul nării cu coada ochiului și obții lungimea sprâncenei, „b“). Când nu pot fi egalizate, creionul devine cel mai bun instrument de corectare. Nuanțarea sprâncenelor este o altă problemă. În mod natural, sunt ceva mai închise decât părul. Prea închise, fac trăsăturile să pară mai aspre și, în plus, atrag atenția asupra lor și nu asupra întregii fețe și în mod special asupra ochilor, cum ar fi normal. Uneori, vopsirea este necesară, aducând chiar și un plus de volum, însă nu trebuie să optezi pentru negru sau ceva foarte închis, dacă tu ești blondă. Culoarea și intensitatea lor trebuie armonizate în funcție de păr. Chiar dacă s-a comis o greșeală, culoarea se poate remedia. Specialiștii ne atenționează ca, imediat după vopsirea acestora, să evităm înotul, întrucât clorul din piscine diminuează pigmentul. Vopsirea are o alternativă mai practică și mult mai ieftină: creioanele, gelurile sau mascara pentru sprâncene. Sunt cele mai bune soluții pentru a le da volum și a le intensifica nuanța în doar câteva secunde.
Anatomia dictează forma
Chiar dacă-ți plac sprâncenele unei vedete, e bine să nu te străduiești să le dai aceeași formă, pentru că datele anatomice pot să difere și să nu te avantajeze. Sprâncenele trebuie să urmeze structura osoasă, spun specialiștii. Pipăie cu degetele forma osului de sub sprâncene și vei afla cum trebuie ele să arate.
Tatuarea semipermanentă
Fără ace, durere sau costuri mari, sprâncenele pot fi tatuate pentru 2-3 zile într-un mod delicat prin folosirea unui gel special. Se aplică atent cu pensula pe toată suprafața sprâncenei și se poate corecta la nevoie. În 2-3 minute, se transformă într-o peliculă fină care se îndepărtează foarte ușor. Golurile sunt umplute și conturul e mai bine definit. Dacă îți dorești o nuanță mai închisă, poți creiona sprânceana ghidată de culoarea lăsată de gelul-tatuaj.
Alexandra Cruceru