Sfaturi de la polițiști pentru prevenirea accidentelor la locul de muncă

548

Un accident la locul de muncă poate avea consecințe pentru întreaga viață. Un astfel de eveniment nefericit se întâmplă, în cele mai multe cazuri, pentru că nu sunt respectate întotdeauna cerințele minime. Polițiștii au câteva recomandări pentru angajatori.
”Activitățile preventive organizate la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj în anul 2018 vizează siguranța cetățeanului sub toate formele de manifestare a riscurilor la care sunt expuși membrii comunității, inclusiv pe linia prevenirii unor evenimente ce pot apărea pe fondul nerespectării cerințelor minime de securitate și sănătate la locurile de muncă.
În acest context, pentru a evita producerea unor accidente de muncă ce pot avea ca urmare vătămarea integrității corporale sau decesul unor persoane, polițiștii gorjeni fac următoarele recomandări:
Asigurați ventilația locurilor de muncă în spaţii închise! Trebuie luate măsuri pentru a asigura suficient aer proaspăt la locurile de muncă în spaţii închise, avându-se în vedere metodele de lucru utilizate şi cerinţele fizice impuse lucrătorilor. În cazul utilizării unui sistem de ventilare forţată, acesta trebuie să fie menţinut în stare de funcţionare, iar avariile trebuie semnalizate de un sistem automat de control.
În timpul programului de lucru, temperatura din încăperile ce conţin posturi de lucru trebuie să fie adecvată organismului uman, ţinându-se seama de metodele de lucru utilizate şi de cerinţele fizice impuse lucrătorilor. Temperatura în camerele de odihnă, încăperile pentru personalul de serviciu permanent, în încăperile sanitare, în cantine şi în încăperile pentru acordarea primului ajutor trebuie să corespundă destinaţiei specifice a acestor încăperi”, se precizează într-un comunicat de presă al IPJ Gorj.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here