Sezonul de baschet, în noiembrie!

788

Federația Română de Baschet a anunțat că tragerile la sorți pentru Liga Națională şi Cupa României, masculin și feminin – ediția 2020/21, au fost reprogramate. Acestea ar fi trebuit să se desfășoare pe 24 și 25 august. FRB a hotărât şi că LNMB să nu înceapă mai devreme de luna noiembrie a acestui an. În contextul pandemiei Covid-19, majoritatea echipelor au optat pentru un format cu etape săptămânale, nu cu bule organizate sub formă de turnee. Potrivit baschet.ro, cluburile au fost de acord cu un nou format pentru Cupa României. Această competiție va conţine două turnee, primul preliminar și cel de-al doilea sub forma unui Final 8.

Măsuri sporite de protecţie la revenirea în săli
Pentru organizarea competiţiilor de seniori în sălile de sport, Federaţia Română de Baschet a propus un set de măsuri prevăzute în prezentul Protocol Medical, care au ca scop reducerea riscului de apariţie a unui focar de COVID-19 în rândul echipelor. Din primele informaţii, echipele de seniori participante în Ligile Naţionale de Baschet vor efectua periodic, la fiecare 14 zile, testări RT-PCR Covid-19. Pentru organizarea meciurilor din cadrul LNBM se va face următoarea delimitare a zonelor de la terenul de joc:
Zona 1 – Zona oficială a terenului de joc. Va cuprinde terenul oficial de baschet şi împrejurimile acestuia pe o distanţă de minimum 3-4 metri de la liniile de tuşă şi până la tribune, precum şi masa oficială şi băncile tehnice de rezervă. Maximum 55 de persoane au acces aici (24 sportivi; 12 membri staff; 11 oficiali; 4 personal medical/organizare; 4 operatori TV).
Zona 2 – Zona tribunelor şi anexelor din sala de sport. Va cuprinde o zonă limitrofă terenului de joc – tribune, spaţii tehnice şi administrative. Maximum 20 persoane vor avea acces în această zonă (10 reprezentanti FRB şi personal administrativ-organizatoric; 5 reprezentanţi ISU, pază, administrativ; 5 reprezentanţi mass-media). Echipa de baschet a CSM Târgu-Jiu ar urma să se reunească în această săptămână.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here