Severus Militaru a donat pentru “Cuminţenia Pământului”

231

Liderul liberalilor din Motru, Severus Militaru, a contribuit la campania de strângere de fonduri organizată de Guvernul României şi Ministerul Culturii pentru achiziţionarea operei brâncuşiene “Cuminţenia Pământului”.

Severus Militaru a donat fără să precizeze opiniei publice suma, în conturile deschise pentru “Cuminţenia Pământului”, obţinând astfel un certificat de donator. Mândru că a putut sprijini campania pentru “Cuminţenia Pământului”, fostul deputat şi-a postat certificatul de donator pe contul său oficial de Facebook. Iniţiativa sa a fost bine primită de prietenii virtuali ai lui Militaru care au apăsat butonul “like” fără să stea prea mult pe gânduri. “Când eşti gorjean, o asemenea iniţiativă nu ar trebui să te lase indiferent. Eu am donat. Demonstrează că Brâncuşi e şi al tău. Donează şi tu aici: https://www.brancusiealmeu.ro/”, a scris fostul deputat pe pagina sa de Facebook, îmbiindu-şi prietenii virtuali şi cunoştinţele să contribuie la cheta naţională.
certificat“Nu am donat o sumă mare. Donaţia a fost făcută online săptămâna trecută. Până la urmă, ideea în sine contează, faptul de a atrage cât mai mulţi cetăţeni din judeţul Gorj spre a contribui la campania demarată de Guvern. Opera lui Brâncuşi este una de o valoare inestimabilă, iar Brâncuşi este al nostru, al tuturor. Nu am vrut să mă laud postând certificatul de donator, ci doar să atrag cât mai mulţi oameni care să facă o donaţie pentru ca sculptura să rămână a noastră, a românilor. Azi (n.r. ieri), am o întâlnire cu colegii din Consiliul Local Motru şi voi încerca să-i sensibilizez atât pe ei, cât şi colegii de partid şi toate cunoştinţele mele”, a declarat Severus Militaru.
Un alt personaj de pe scena publică care şi-a postat pe pagina de Facebook certificatul de donator pentru subscripţia publică destinată “Cuminţeniei Pământului” a fost ministrul Energiei, Victor Grigorescu. În luna mai a acestui an, Grigorescu a donat suma de 8.000 de lei pentru ca sculptura marelui Brâncuşi să rămână în patrimoniul ţării.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here