Sentință pentru bărbatul care a înjunghiat un tânăr, în fața unui bar din Bumbești-Jiu

1204

Magistrații Tribunalului Gorj au stabilit, joi, sentința în cazul bărbatului care a înjunghiat un tânăr de 24 de ani, în fața unui bar din Bumbești-Jiu. Imaginile șocante au fost surprinse de camerele de supraveghere și au ajuns la anchetatori. Medicii nu i-au mai putut salva piciorul victimei. Acesta a mai făcut câțiva pași după ce a fost atacat, fiind găsit de medici într-o baltă de sânge. Inculpatul a primit cinci ani și două luni de închisoare, pentru tentativă de omor. “Contopeşte pedeapsa de 5 ani închisoare şi pedeapsa de 6 luni închisoare în pedeapsa cea mai grea de 5 ani închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din pedeapsa de 6 luni închisoare, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa de 5 ani şi 2 luni închisoare. (…) Deduce din pedeapsa aplicată durata reținerii şi arestului preventiv începând cu data de 1 februarie 2018, la zi – data pronunțării. Menţine starea de arest preventiv a inculpatului.
Confiscă bunurile folosite la săvârşirea faptei – un cuţit tip briceag, cu buton, aflat în plicul sigilat de MAI cu sigiliul autocolant <>. (…) Dispune prelevarea probelor biologice de la inculpat în vederea introducerii profilului său genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare, după rămânerea definitivă a hotărârii”, a stabilit Tribunalul Gorj.
Instanța a admis acțiunea civilă a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu şi a obligat inculpatul la plata sumei de 175,44 lei, reprezentând cheltuieli de spitalizare pentru persoana vătămată. De asemenea, judecătorul a decis ca bărbatul să plătească Spitalului Clinic Județean de Urgență “Pius Brinzeu” Timişoara suma de 12.143,58 lei, reprezentând cheltuieli de spitalizare ocazionate cu internarea şi tratamentul persoanei vătămate, în perioada 1 februarie – 12 februarie 2018. Dacă nu va ataca decizia, acesta va plăti și Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj 3.138,36 lei. “Admite în parte acțiunea civilă promovată de partea civilă C.V.I şi obligă inculpatul la plata echivalentului în lei la data plății a sumei de 50.000 de euro, reprezentând daune morale şi suma de 650 lei reprezentând prestaţie periodică lunară, începând cu data producerii infirmităţii fizice permanente, respectiv 1 februarie 2018. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei”, a mai decis instanța. Hotărârea nu este definitivă. Altercația a avut loc pe 31 ianuarie 2018, în jurul orei 23.20, în orașul Bumbești-Jiu. “Fapta s-a petrecut în fața unui bar din centrul localității Bumbești-Jiu, constatându-se că victima C.V.I. a fost urmărită de suspectul Deaconescu Flavius-Constantin care, pe fondul unui conflict, i-a aplicat mai multe lovituri cu un obiect tăietor înțepător în zona feței și a corpului, provocându-i leziuni ce au sângerat abundent. Din actele medicale a rezultat că victimei i-a fost pusă în primejdie viața întrucât plaga înjunghiată la nivelul coapsei stângi a intersectat un vas mare al corpului, artera femurală. Victima a fot internată în stare de șoc hemoragic, intervenindu-se chirurgical pentru suturarea arterei femurale. În urma administrării probatoriului rezultă că există probe temeinice care ne conduc la bănuiala rezonabilă că fapta pentru care s-a început urmărirea penală a fost comisă de suspectul Deaconescu Flavius-Constantin”, au precizat reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, într-un comunicat de presă, la începutul anchetei.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here