Senatorul Ruşeţ, interimar la şefia PD-L Gorj

277

ion rusetSenatorul Ion Ruşeţ va conduce interimar organizaţia de la Gorj a Partidului Democrat-Liberal în locul deputatului Cosmin Popescu.

Conform unor surse din partid decizia de numire în funcţie va fi luată luni, săptămâna viitoare, în Biroul permanent Naţional. Cu doar câteva zile în urmă, cei patru „muşchetari”, Manţog, Hoară, Militaru şi Cosmin Popescu s-au dus la Bucureşti să împiedice o astfel de numire. În zadar !

Zarurile au fost deja aruncate: organizaţia de la Gorj a PD-L va fi condusă până la alegerile interne de senatorul Ion Ruşeţ. După lupte crâncene în interiorul formaţiunii politice între oamenii lui Ionel Manţog şi cei care nu mai doresc ca acesta să deţină frâiele partidului, premierul Emil Boc s-a decis cu privire la cine trebuie să se afle în fruntea democrat-liberalilor gorjeni.

Mai multe nume s-au vehiculat în ultima perioadă pentru conducerea organizaţiei, dându-i-se şanse minime lui Ion Ruşeţ. În cele din urmă, democrat-liberalii de la centru au decis ca Ionel Manţog şi “gaşca” susţinută de el să fie înlăturată.

Tensiuni

Decizia de numire a unui interimar la conducerea PD-L Gorj a fost amânată de câteva ori. După ce Sulfina Barbu şi apoi deputatul democrat-liberal de Cluj, Daniel Buda au avut şedinţe de analiză la organizaţia din Gorj, au fost anunţate diverse nume pentru poziţia de lider. Decizia trebuia luată imediat, însă de la Bucureşti s-a cerut un răgaz, astfel încât variantele propuse să fie bine analizate.

Cea mai sigură persoană, anunţată pentru funcţia de preşedinte, a fost deputatul Severus Militaru. Demnitarul a avut chiar o discuţie cu Sulfina Barbu pe care a asigurat-o că dacă va fi numit la conducerea partidului se va „debarasa” de Ionel Manţog, omul care conduce din umbră organizaţia. După câteva consultări la Bucureşti, se pare că şefa organizaţiei PD-L şi-a dat seama că Militaru se va “debarasa” de Manţog la fel cum a făcut-o Cosmin Popescu.

Cu jalba-n proţap !

După analize serioase, premierul Emil Boc a luat deja decizia, pe care luni în Biroul Permanent Naţional o va pune şi în practică.

Ca să preîntâmpine o astfel de numire, săptămâna trecută, Ionel Manţog, Marcel Hoară şi deputaţii Severus Militaru şi Cosmin Popescu s-au dus la Bucureşti şi au solicitat mai multe întâlniri cu miniştrii Cabinetului Boc.

Cel care i-a primit cu braţele deschise a fost Adriean Videanu care, aşa cum susţin surse din interiorul PD-L, le-a promis că va rezolva problema, în sensul că-l va pune preşedinte interimar la Gorj pe deputatul Severus Militaru. Un alt ministru contactat de cei patru „muşchetari” a fost Elena Udrea care le-a promis şi ea că va analiza propunerea.

Omul care n-a dorit să dea ochii cu „delegaţia” de la Gorj a fost chiar preşedintele partidului, premierul Emil Boc. Mai mult, acesta chiar ar fi avut o discuţie cu senatorul Ion Ruşeţ cu privire la organizaţia din judeţ.

Dacă nu se va mai schimba nimic până luni, în BPN Ion Ruşeţ va primi decizia pentru a conduce partidul de la Gorj.

Contactat pentru un punct de vedere, senatorul Ion Ruşeţ n-a dorit să ofere informaţii: “Vom afla în BPN care este decizia colegilor de la centru. Să aşteptăm până atunci”, a explicat acesta.

După ce va fi numit în funcţia de preşedinte, senatorul are de remediat unele probleme, cum ar fi avizele politice date până acum pentru şefii la deconcentratele din judeţ.

Gabriela Mladin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here