Senatorul Iriza nu renunță! Critică dezinteresul oficialilor din Hidroelectrica pentru abandonarea investiției de pe râul Jiu

709

În ultimele luni, în calitate de senator de Gorj, Scarlat Iriza a atras în repetate rânduri atenţia ministrului Energiei, Anton Anton, în legătură cu dezinteresul evident manifestat de societatea Hidroelectrica, prin preşedintele Directoratului, Bogdan Nicolae Badea, în legătură cu reluarea lucrărilor de amenajare hidroenergetică a râului Jiu, pe sectorul Livezeni – Bumbeşti. Asta în condițiile în care statul român a cheltuit până acum circa 200 de milioane de euro pentru realizarea acestei investiţii.

,,Lucrările au fost, de altfel, sistate de aproape doi ani, interval în care conducerea Hidroelectrica n-a reuşit nici măcar să demareze lucrările obligatorii de conservare şi punere în siguranţă a investiţiei”, susține, critic, senatorul de Gorj.
,,Ca urmare, obiectivele de investiţii pentru care s-au cheltuit circa 200 de milioane de euro au intrat într-o fază accentuată de degradare, o parte dintre ele fiind pur şi simplu dezmembrate şi duse în aval de curenţii puternici ai Jiului, aşa cum se poate vedea în imaginile anexate prezentului comunicat. Recent, am adresat două interpelări, pe acest subiect, ministrului Energiei. La rândul său, senatorul Florin Cârciumaru i-a adresat ministrului Anton Anton o interpelare similară. Dată fiind lipsa de reacţie a societăţii Hidroelectrica, împreună cu ceilalţi reprezentanţi ai PSD Gorj în Parlament, voi întreprinde, în perioada imediat următoare, noi demersuri care să conducă cel puţin la conservarea şi punerea în siguranţă a investiţiilor, până la reluarea efectivă a lucrărilor”, a anunțat senatorul.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here