Senatorul Cârciumaru se opune exportului de lemne

725

Liderul organizației PSD Gorj, senatorul Florin Cârciumaru, a susținut și votat, în prima ședință a Plenului Senatului din noua sesiune parlamentară, propunerea legislativă privind interzicerea temporară a exportului de lemne de foc, proiect ce a primit un vot favorabil din partea majorității parlamentarilor.

Astfel, inițiativa legislativă, dezbătută și votată de către senatori, se referă la interzicerea exportului de lemne de foc cu diametrul de maximum 20 cm până la 4 m lungime, pentru o perioadă de maximum 3 ani. De asemenea, senatorii PSD, în frunte cu Florin Cârciumaru, au decis ca stabilirea prețului/metru cub, asigurarea și vânzarea către populație a lemnului de foc să se reglementeze în termen de 45 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi, prin ordin semnat de ministrul Apelor și Pădurilor. Chiar dacă inițial punctul de vedere al Guvernului a fost unul negativ, justificat de redactarea deficitară a legii și încălcarea unor prevederi ale legislației europene, privind libera circulație a mărfurilor, senatorul Florin Cârciumaru și ceilalți colegi social-democrați din Senatul României au considerat oportună susținerea unei astfel de inițiative, care vine în sprijinul românilor. În opinia senatorilor PSD, inițiativa legislativă reprezintă o măsură luată pe o perioadă determinată, într-un moment de criză, însă foarte necesară în vederea rezolvării unei necesități pentru sezonul rece.

Criza lemnului
În prezent, România se confruntă cu o criză a lemnului de foc, iar din datele statistice reiese că 3,5 milioane de gospodării se încălzesc cu lemne, iar necesarul ar fi de 6m3 /gospodărie, ceea ce înseamnă că încă mai e nevoie de lemne de foc pentru populație.

Mai mult, se anticipează că, în acest an, nu se va acoperi necesarul de lemne de foc, de aceea a fost nevoie ca senatorii PSD să prezinte această intervenție legislativă pentru iarna 2017-2018. Astfel, cu 91 de voturi pentru și 1 abținere, propunerea legislativă, înregistrată la Senat cu numărul L167/2017, va merge la Camera Deputaților, care este for decizional, pentru a primi votul final.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here