Senatorul Cârciumaru, întrebări pentru ministrul Educației

1346

Senatorul PSD Florin Cârciumaru i-a adresat o interpelare ministrului Educației, Monica Anisie. Parlamentarul așteaptă „răspunsuri oficiale și concrete”, privind modul de desfășurare a anului școlar 2019-2020. „Trebuie eliminată ceața în care se află sistemul educațional, iar specialiștii dumneavoastră de la minister trebuie să facă acest lucru cât mai repede. Elevii, părinții și cadrele didactice trebuie să cunoască situația”, spune Cârciumaru.

Senatorul PSD vrea să știe care sunt scenariile de lucru de la Ministerul Educației în ceea ce privește reluarea cursurilor. „Este posibil ca anul școlar să se prelungească în vacanța de vară pentru ca elevii să poată recupera din materie? În cazul în care vârful pandemiei se va extinde până la 15 mai, după cum apreciază specialiștii din Sănătate, ce se va întâmpla cu cele două sesiuni de bacalaureat? Mai există timp pentru desfășurarea celor două sesiuni?
Se pot elevii pregăti pentru prima sesiune de bacalaureat, din moment ce dumneavoastră nu ați precizat nimic în spațiul public? Mai este posibil ca în luna august să aibă loc prima sesiune de bacalaureat, având în vedere posibila extindere a anului școlar până în luna iulie? Cum se va putea încheia situația școlară a elevilor, dacă, până acum, nu ați venit măcar cu un model sau propunere de evaluare a celor care învață de acasă?”, sunt doar câteva dintre întrebările parlamentarului.
În plus, senatorul de Gorj vrea să i se comunice informații și despre calendarul de desfășurare a Evaluării Naționale, despre examenele de Definitivat și Titularizare din învățământ, despre alocațiile sau bursele elevilor.
„Pe perioada coronacrizei, cum vor fi remunerați angajații din învățământul preșcolar? Dacă se pune problema tăierii salariilor angajaților din sistemul educațional, care este poziția dumneavoastră?”, a conchis Cârciumaru.
În ultima comunicare oficială, ministrul Educației, Monica Anisie, a exclus posibilitatea ca anul școlar să fie înghețat. „În orice situație, chiar și în scenariile cele mai sumbre, în orice situație noi vom încheia anul școlar 2019-2020”, a declarat ministrul, precizând că elevii care nu au deja cele două note necesare încheierii mediilor pentru semestrul al doilea vor primi aceste note după reluarea cursurilor.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here