Șeful Carierei Lupoaia a luat măsuri! Comisie de anchetă internă, pentru electricianul agresat de Rusalii

439

Reprezentanții Carierei Lupoaia au decis, luni, după revenirea din libere, să ia poziție în cazul electricianului agresat de un inginer, în timpul serviciului, de Rusalii. Inițiativa șefului Carierei Lupoaia survine după ce, timp de o săptămână, cei de la Protecția Muncii nu au făcut nimic în acest sens, ci chiar au început să râdă de cel agresat, în loc să ia poziție, cum ar fi fost corect, și să ancheteze incidentul petrecut cu martori.

Deși a trecut o săptămână de la incidentul petrecut în incinta Carierei Lupoaia, de Rusalii, abia luni șeful unității miniere a luat poziție pentru a verifica cele întâmplate între un electrician și inginerul Slejiuc, în timpul serviciului. De altfel, conform purtătorului de cuvânt al IPJ Gorj, Andrei Lazăr, poliția a deschis imediat un dosar penal, iar inginerul acuzat de agresiune s-a ales cu dosar penal, cercetarea fiind în curs.

Dezamăgit de lipsa de reacție a șefilor
“Mă așteptam să nu se întâmple nimic, deoarece astfel de incidente au mai avut loc și de fiecare dată au fost mușamalizate, victimele fiind convinse să renunțe în a-și căuta dreptatea. Am aflat pe parcurs că inginerul Slejiuc, care m-a agresat pe mine, a mai avut conflicte similare cu alți doi muncitori ai carierei, astfel că acesta a mai avut episoade de agresiune”, a declarat, ieri dimineață, electricianul în vârstă de 50 de ani. Deși reclamantului nu i s-a comunicat nimic, surse din unitate dau ca sigur faptul că șeful Carierei Lupoaia, Viorel Vulpe, a dat o dispoziție prin care s-a constituit o comisie de anchetă a incidentului petrecut de Rusalii, în sala de apel a unității miniere. Comisia va verifica, discutând cu părțile, cine se face vinovat de comportament agresiv în timpul serviciului, și va propune măsurile care se impun conform Codului Muncii. De altfel, se pare că și directorul general al CE Oltenia, Sorin Boza, a cerut să fie informat de cum decurg lucrurile în cazul acestei verificări interne. Reamintim că, inginerul acuzat de agresiune a fost coleg de facultate la Petroșani cu actualul director al Carierei Lupoaia, Viorel Vulpe, fapt care părea că influențează lipsa inițială de reacție a șefului carierei la cele petrecute de Rusalii.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here