Șeful ADIA Gorj, secretar de stat la Cultură. „O responsabilitate”

818

Consilierul municipal Mihai Alexandru Gherghe a fost numit marți, 19 martie, în funcția de secretar de stat la Ministerul Culturii și Identității Naționale. Pentru fostul director executiv al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „ADIA” Gorj, noul post reprezintă o mare „responsabilitate”. ADIA este instituția care se ocupă de proiectele de apă și canalizare din județ.

Întrebat dacă are un proiect legat de Gorj, Mihai Gherghe a declarat că va face tot ce-i stă în putință să-l promoveze pe Brâncuși. „Urmează să ajung la Minister și apoi vă pot da mai multe detalii. Ca orice gorjean, va trebui să susținem și să promovăm foarte mult Ansamblul Constantin Brâncuși, pentru că toată lumea își dorește acest lucru și, cu siguranță, și eu voi face acest lucru. Voi sprijini toate demersurile care se vor face de către autoritățile din Gorj pentru a-l promova pe Brâncuși”, ne-a declarat Gherghe, menționând că și-a asumat o mare responsabilitate când a acceptat acest post.

Informatică, ADIA, Cultură…
Noul secretar de stat de la Cultură a absolvit Facultatea de Informatică din cadrul Universității Craiova și a urmat un master în domeniul Securității Naționale și Euroatlantică, la aceeași universitate. Din 2013, el este secretar general al PSD Târgu-Jiu.
Deși nu are o legătură cu domeniul culturii, Mihai Gherghe a precizat că va face „tot ce ține de mine să duc la bun sfârșit acest mandat”.
Noul președinte al PSD Gorj, deputatul Mihai Weber l-a susținut pe Gherghe pentru această funcție: „Încercăm să fie cât mai mulți reprezentanți ai Gorjului la București”.
Locul lui Mihai Gherghe în Consiliul Local va fi luat de omul de afaceri Marius Predescu, următorul supleant de pe lista PSD. Totodată, AGA de la ADIA Gorj se va întruni pentru a stabili un nou director executiv.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here