Șef nou în Tribunalul Gorj. Alți doi judecători părăsesc sistemul

5624

Consiliul Superior al Magistraturii a numit un nou șef în cadrul Tribunalului Gorj. Este vorba despre judecătoarea Mihaela Surdoiu, delegată în funcţia de preşedinte al Secției Conflicte de muncă şi asigurări sociale a Tribunalului Gorj. Magistratul cu grad profesional de curte de apel a fost numit începând cu data de 16.12.2022, până la ocuparea funcţiei, prin numire, în condiţiile legii, dar nu mai mult de 6 luni.
Decizia a fost luată în cadrul ședinței CSM din data de 15 decembrie.
În cadrul aceleași ședințe, cu unanimitate de voturi, Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât înaintarea către președintele Klaus Iohannis a propunerilor privind eliberarea din funcție a doi judecători, prin pensionare. Este vorba de fostul procuror Dumitru Bocșan, judecător la Secția Penală a Tribunalului Gorj, și de judecătoarea cu grad profesional de curte de apel, Antoaneta-Lotica Tîlvescu. Aceasta activează la Secția a II-a Civilă a Tribunalului Gorj.
Tot mai mulți magistrați au decis să părăsească sistemul, în contextul preconizatelor modificări privind reducerea pensiilor și modificarea vârstei de pensionare în justiție.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here