Șef Hidroelectrica: Am aflat din presă despre fuziunea cu CEO

1181

Bogdan Badea, președintele Directoratului Hidroelectrica, susține că a aflat din presă despre intenția Ministerului Energiei de a reorganiza producţia de electricitate prin înfiinţarea unei noi companii care să includă atât hidrocentrale, cât şi termocentrale. „Glumeam pe culoar că deja pregătim fuziunea. Acum, într-o notă mai serioasă, ideea de a avea o companie energetică campioană cu o anvergură internațională a existat, au fost mai multe scenarii”, a spus Badea.
Potrivit directorului Hidroelectrica, cea mai bună variantă ar fi fost cea vehiculată în urmă cu mai bine de zece ani. „Dacă ne amintim, prin 2007-2008 a fost un plan extrem de bine fundamentat, care crea campioni naționali prin asocierea dintre Hidroelectrica, Rovinari, Turceni și Electrica. Din calculele preliminare rezulta o companie cu un profit operațional de peste un miliard de euro, cu o cifră de afaceri de peste 20 de miliarde de euro și care din punctul de vedere al Consiliului Concurenței îndeplinea toate condițiile pentru a putea fi creată. Din păcate, ideea a fost abandonată, au apărut celebrele companii Electra și Hidroenergetica, care au plecat de la cu totul alte principii, care nu aveau nicio treabă cu realitatea”, a spus Bogdan Badea, la un forum pe teme de energie.
Șeful Oficiului Concurenței, Bogdan Chiriţoiu, a explicat că măsura pe care o are în vedere Ministerul Energiei este considerată ajutor de stat chiar şi în cazul în care centralele hidro şi cele pe cărbune vor fi unite sub cupola unei singure companii. În opinia sa, soluţia este eficientizarea companiilor.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here