Sediul DGASPC Gorj, reabilitat energetic

1141

Clădirea în care funcționează Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj va fi reabilitată cu fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Sediul va fi dotat cu panouri fotovoltaice, pentru asigurarea independenței energetice și vor fi executate lucrări pentru creșterea eficienței energetice. Printre acestea, se numără izolarea termică a planșeului și pereților, înlocuirea tâmplăriei existente cu PVC și montarea de corpuri de iluminat cu tehnologie LED și senzori.
Proiectul are o valoare de 4,3 milioane de lei, fiind în întregime finanțat din fonduri nerambursabile.
„Măsurile de creștere a eficienței energetice propuse a fi realizate prin proiect, conform Raportului de audit energetic elaborat, sunt: izolarea termică a planșeului sub pod cu 20 cm saltele semirigide de vată bazaltică ignifugă; izolarea termică a pereților exteriori cu vată bazaltică de 10 cm grosime; înlocuirea tâmplăriei metalice existente din aluminiu cu o tâmplărie cu rame din PVC cu 5 camere, geam termopan cu două foi de sticlă din care una low-e (termoizolantă); izolarea termică a planșeelor terasă (sub hidroizolaţie) cu plăci hidrofobizate de vată minerală bazaltică de 20 cm grosime. Se va realiza un sistem cu panouri fotovoltaice montate pe învelitoarea corpului C1 (cel puţin 35 kW putere instalată) pentru realizarea în mare parte a necesarului de energie electrică a clădirii. Corpurile de iluminat existente se vor înlocui cu unele cu tehnologie LED echipate cu celule foto, iluminare constantă şi senzori de prezentă acolo unde este cazul (grupurile sanitare, holuri, arhive etc.). Se va face o automatizare cu programator pentru oprirea iluminatului după terminarea programului, cuplat cu sistemul de securitate. Se va realiza o instalație cu panouri solare pentru producerea apei calde necesare prin intermediul boilerului existent. Înlocuirea cazanului existent din anul 1999 cu două moderne care să funcţioneze în paralel, în regim de condensare. Se va realiza automatizarea acestora prin posibilitatea reglării calităţii agentului termic în funcţie de un senzor de citire temperatură exterioară, termostat programabil pentru temperatura interioară. Caloriferele vor fi echipate în mare parte (70% = în birouri) cu robineţi cu cap termostatat. Se vor înlocui aparatele de aer condiționat existente vechi, neeconomice, cu unele de ultimă generație, cu clasă energetică ridicată şi dotate cu tehnologie inverter”, anunță Consiliul Județean Gorj.
Termenul de finalizare a lucrărilor este 20 septembrie 2025.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here