Sediu de primărie modernizat pe bani europeni

891

Primăria oraşului Rovinari va fi reabilitată termic. Proiectul de creştere a eficienţei energetice are o valoare totală de circa trei milioane de lei şi presupune inclusiv montarea de panouri solare. Contractul de finanţare, în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, a fost semnat miercuri, 26 iunie, de către primarul Robert Filip, la sediul ADR Sud-Vest Oltenia.

Contractul a fost semnat în cadrul Axei prioritare 3 – Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiţii nr. 3.1 – Sprijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, şi în sectorul locuinţelor, Operaţiunea B – Clădiri Publice. Valoarea totală a proiectului este de 2.952.384,75 lei, din care suma solicitată este de 2.673.566,22 lei (574.651,52 euro).
„Obiectivul general al proiectului vizează creşterea eficienţei energetice în clădirea publică – sediu primărie din oraşul Rovinari prin derularea de lucrări de intervenţie cu scopul termoizolării clădirii, modernizării instalaţiei de preparare şi distribuire a agentului termic şi a apei menajere, inclusiv utilizarea de surse regenerabile pentru asigurarea necesarului de energie. Principalele lucrări de intervenție, din cadrul proiectului, vor fi: lucrări de reabilitare termică a anvelopei, a sistemului de încălzire, a sistemului de furnizare a apei calde de consum, a instalaţiei de iluminat în clădiri, a instalaţiei sanitare interioare şi instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice şi/sau termice pentru consum propriu – montarea unui sistem de panouri solare”, se arată într-un comunicat de presă al ADR Sud-Vest Oltenia.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here