Ședință publică la ISJ Gorj: Nu s-au ocupat nici jumătate din posturile titularizabile

595

Ședința publică, organizată pentru repartizarea candidaţilor cu media egală sau mai mare de 7, la concursul de titularizare iulie 2017, pe posturile didactice/catedrele vacante pe patru ani, publicate pentru angajare cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată, a avut loc, ieri, la Inspectoratul Școlar Gorj. Multe dintre cele 35 de posturi titularizabile au rămas însă neocupate, pentru că profesorii prezenți nu aveau studiile necesare. “S-au ocupat 15 posturi din cele 35 titularizabile. Posturile care nu au fost ocupate devin netitularizabile și sunt prezente în listă în continuare”, a precizat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj. Unul dintre posturile care nu au fost ocupate este la muzică instrumentală. În Gorj sunt 35 de posturi titularizabile și 461 de norme și fracțiuni de norme. Procentul de promovare, cu medii mai mari decât 5, este 80.75 %. Acestea vor fi repartizate în ședință public, în luna august.

Rata de promovare a examenului de titularizare a crescut după contestații, în Gorj
Rata de promovare a examenului de titularizare a crescut cu 2.14 procente după reevaluarea lucrărilor contestate, astfel încât 42,78 % dintre candidaţi (160) au obţinut note egale sau mai mari de 7, în județul Gorj. Rezultatele finale s-au afişat, ieri, la sediul Inspectoratului Școlar Judeţean şi pe site-ul Ministerului Educației. Au existat și candidaţi care au primit note mai mici, după ce au depus contestaţii, iar lucrările lor au fost din nou analizate.
În total, 374 de candidați au susţinut examenul de titularizare 2017, în judeţul Gorj. 72 de persoane au luat note mai mici de 5. Doi profesori pot fi considerați mândria Gorjului, reușind să obțină nota maximă. Carmen Nicoleta Mazurencu, profesor de matematică, suplinitor și Ionuț Ciungu sunt cei doi dascăli de 10. “Nota 10 înseamnă bucurie și tristețe în același timp, pentru că nu există niciun post titularizabil la Gorj, profilul Matematică. Practic am vrut doar să văd de ce sunt în stare și să se vadă că și la Gorj sunt oameni care știu să fie de 10. Nu se poate să merg în alt județ. Am știut acest lucru de la început”, a declarat Carmen Nicoleta Mazurencu, profesor de matematică la Colegiul Tehnic “Henri Coandă” din Târgu-Jiu. Aceasta este angajată pe perioadă determinată. Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată, titularizare, candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului.
Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here