Secția Interne a Spitalului Motru a intrat în reabilitare

1192

Angajații Direcției Publice Motru au intrat în priză, la începutul acestei luni, demarând lucrările de reabilitare a Secției Interne a Spitalului Orășenesc din localitate. Investiția este absolut necesară pentru acreditarea unității medicale, procedură care va fi realizată în vara acestui an.

Autoritățile municipale vor investi 500.000 de lei pentru Secția Interne, iar deja pacienții internați aici au fost mutați într-o zonă în care nu au început lucrările. Lucrătorii de la Direcția Publică Motru sunt cei care prestează în spital, iar investiția cuprinde modernizarea a 12 saloane, în primă fază, din această secție, schimbare tâmplăriei, aici intrând atât ușile, cât și ferestrele, înlocuirea întregii părți electrice, a instalațiilor termice și sanitare, dar și completarea ori montarea de gresie nouă și faianță. Acum se lucrează pe primul tronson.
Secția are 24 de saloane o parte fiind deja modernizate cu sprijinul sindicatelor de la carierele din zonă ori a altor entități. După finalizare, în saloanele reabilitate va fi montat pe holuri linoleum antistatic bacterian, recompartimentate o parte din camere și amenajate noi băi.
Se are în vedere și dotarea secției cu noi echipamente, cu paturi, saltele, mobilier, totul pentru a veni în sprijinul pacienților.
Viceprimarul Cosmin Morega, implicat direct în investiție și în problemele unității medicale, speră ca secția să fie dotată și cu frigidere, televizoare și aparate de aer condiționat, în perioada următoare.
De asemenea, se speră să se găsească fonduri și pentru cumpărarea de purificatoare pentru apa de băut.Aceste investiții se pot realiza din buget local, din banii spitalului ori din sponsorizări, spune vicele PSD. Termenul maxim de finalizare a investiției este de trei luni pentru că unitatea intră în monitorizare în vederea evaluării și acreditării.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here