Secretar de primărie, ars la salariu. Alți doi, în comisia de disciplină!

1418

Trei secretari de primării au fost sancționați de comisia de disciplină din cadrul Instituției Prefectului Județului Gorj. Cercetările au avut loc la sesizarea primarilor, unul dintre secretari alegându-se cu salariul diminuat, pentru că și-a îndeplinit defectuos atribuțiile de serviciu.

În anul 2018, pe rolul Comisiei de disciplină din cadrul Prefecturii Gorj s-au aflat nouă sesizări vizând trei secretari ai unor unități administrativ-teritoriale de la nivelul județului Gorj. Comisia respectivă este singura care are competența de a analiza faptele funcționarilor publici sesizate ca abateri disciplinare și de a propune sancțiuni. În urma finalizării procedurii cercetării administrative, Comisia de disciplină a întocmit șase rapoarte cu privire la secretarii anchetați.

Mustrări scrise și salariu tăiat
Cei care au ajuns să dea explicații în fața comisiei de disciplină sunt secretarii primăriilor din Albeni, Motru și Ionești. Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj, ne-a declarat că cei trei au fost sancționați cu mustrare scrisă. În plus, secretarul din Albeni s-a ales și cu diminuarea drepturilor salariale cu 5%, timp de o lună.
„Secretarul Primăriei Albeni a primit inițial o mustrare scrisă, pentru că nu ne-a comunicat la timp mai multe dispoziții ale primarului și hotărâri de Consiliu Local. Ulterior, s-a trecut la diminuarea drepturilor salariale cu 5% pentru o lună, pentru că a întârziat sistematic cu aducerea documentelor”, a precizat Corina Belteu.
În cazul celorlalți doi secretari, sesizările au venit din partea primarilor. „Secretarii din Motru și Ionești s-au ales cu mustrări scrise, fiind vorba despre sesizări ale primarilor. Secretarul de la Motru nu a avizat de legalitate o dispoziție a primarului, iar la Ionești a fost o problemă de acte de stare civilă. Au avut un control de la Evidența Populației, care le-a trasat niște sarcini, iar domnul secretar nu le-a pus în aplicare. Primarul a venit și ne-a sesizat, iar domnul secretar a ajuns în atenția comisiei de disciplină”, a mai precizat Corina Belteu.
Irina IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here