Sechestru asigurator pe proprietățile inculpatei Simona Mărgăian, ale soțului și mamei sale – Vila de la Scoarța, trei apartamente din București și Constanța și trei mașini de lux nu pot fi înstrăinate

6616

Simona Mărgăian, inculpată în dosarul penal de înșelăciune, deschis la cererea cetățeanului italian Francesco Thiela de 74 de ani, aflată în prezent sub control judiciar, nu are voie să își înstrăineze bunurile deținute pe numele ei, ale soțului Ion Mărgăian și ale mamei sale Cornelia Tiriplică, pe timpul urmăririi penale. Deși, cei trei au contestat măsurile asiguratorii, două instanțe ale Tribunalului Gorj le-au respins cererile, obligându-i chiar la plata cheltuielilor judiciare statului. Anchetatorii au depistat bunurile deținute de cei trei pe raza județului Gorj, Hunedoara, Ilfov și Constanța.

Inculpata Simona Mărgăian, cercetată într-un amplu dosar de înșelăciune asupra cetățeanului italian de 74 de ani, nu are acces la conturile sale și ale soțului ori ale mamei acesteia pe timpul urmăririi penale, de asemenea, averea sa a fost indisponibilizată, ea neavând dreptul să scoată ceva la vânzare.
În cazul în care instanța va decide că trebuie să restituie prejudiciul cerut de italian, 750.000 de euro, bunurile Simonei vor fi scoase la licitație, iar banii vor ajunge, astfel, la reclamant. Dacă suma obținută din vânzarea bunurilor nu vor acoperi suma, aceasta tot va fi obligată să achite diferența.
Potrivit reclamantului, până în prezent, anchetatorii au depistat pe numele celor trei, și au instituit sechestru asigurator, pe vila de piatră din Scoarța, pe un apartament din București situat în Pipera, pe un alt apartament din Capitală, situat în zona Cosmopolis(aici existând apartamente cu două și trei camere cu prețuri cuprinse între 45.830-108.000 euro), pe un apartament situat în Mamaia, pe conturi, dar și pe trei mașini.

Mașina pentru care plătește rate Francesco, vândută cu 20.000 euro
În garajul Simonei și a lui Ion Mărgăian se află, în prezent, trei bolizi de lux, în timp ce Mercedesul de culoare neagră cu an de fabricație 2010, achiziționat de Francesco pentru tânăra româncă, a fost vândut.
Simona Mărgăian a înstrăinat mașina cu 20.000 euro în cursul anului trecut, asta în condițiile în care și, în prezent, vârstnicul din Peninsulă plătește rate la bancă pentru împrumutul făcut cu scopul de a-i cumpăra acesteia un autoturism. O spune chiar Francesco Thiela, care a povestit că la insistențele Simonei Mărgăian, care motiva că nu poate ieși în oraș cu prietenele, deoarece nu are un autoturism, acesta i-ar fi cumpărat acel autovehicul. Astfel, în garajul din Scoarța se află trei autoturisme, o parte pe numele lui Ion Mărgăian, adică un Mercedes S, un Mercedes ML și un VW Golf 6.
Aceste mașini pot fi utilizate, dar nu vândute de Simona Mărgăian, aflată încă sub controlul judiciar de 60 de zile, decis în momentul în care aceasta a fost reținută în arestul IPJ Gorj.

Instanța a păstrat sechestrul
Pe data de 22 ianuarie 2019, Simona și Ion Mărgăian, dar și mama acesteia Tiriplică Cornelia s-au adresat Tribunalului Gorj contestând măsurile asiguratorii din acest dosar. Instanța pe 29 ianuarie s-a pronunțat astfel: “Respinge ca neîntemeiate contestaţiile formulate de contestatorii Mărgăian Simona Daniela, Mărgăian Ion şi Tiriplică Cornelia. Obligă contestatorii la câte 50 lei cheltuieli judiciare statului. Definitivă”.
De asemenea, Simona Mărgăian a contestat singură într-un dosar măsurile asiguratorii, dar și acesteia i-a fost respinsă solicitarea, obligând-o și la plata a 80 de lei către stat, sub formă de cheltuieli judiciare.

Rechizitoriul nu e gata!
În ceea ce privește cercetările penale din dosarul aflat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, acestea sunt în curs, deoarece procurorul mai are de audiat martori, iar părțile aduc încă probe în dosar.
“În perioada mai 2015-septembrie 2017, folosindu-se de sentimentele de dragoste şi pasiune dezvoltate de cetăţeanul italian Francesco Thiela Albero, în vârstă de 71 de ani la debutul relaţiei, pe baza unor promisiuni ferme şi repetate de stabilire a unor relaţii stabile specifice vieţii de cuplu, de întemeiere a unei familii, naşterea unor copii şi realizarea unor oportunităţi în afaceri, respectiv de deschidere a unui salon de coafură mai întâi în Dubai apoi în Bucureşti-România, cu complicitatea altor persoane, suspecte în cauză, în mod repetat, a indus în eroare pe cetăţeanul italian, parte civilă în cauză, deposedându-l de suma totală de 780.000 de euro.
Cercetările continuă în cauză cu dispunerea măsurilor în cauză, cu tragerea la răspundere a persoanelor vinovate urmare a stabilirii adevărului, cu respectarea prezumţiei de nevinovăţie”, a spus procurorul Cristina Ciobanu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here