Se stabilesc președinții secțiilor de votare de la Bumbești-Pițic

1560

Miercuri, 16 iunie, la ora 12.00, va avea loc tragerea la sorți computerizată pentru desemnarea președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare și a locțiitorilor acestora pentru alegerile locale parțiale organizate în comuna gorjeană Bumbești-Pițic.
Potrivit legislației electorale, președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare și locțiitorii acestora din județul Gorj sunt desemnați de către Autoritatea Electorală Permanentă, în ședință publică, dintre persoanele înscrise în corpul experților electorali, cu domiciliul sau reședința în comuna Bumbești-Pițic, pe baza criteriului aproprierii domiciliului sau reședinței de sediul secției de votare, precum și pe baza criteriului studiilor absolvite.
„Corpul experților electorali este o evidență permanentă a persoanelor care pot deveni președinți ai birourilor electorale ale secțiilor de votare sau locțiitori ai acestora, înființată, gestionată și actualizată de către Autoritatea Electorală Permanentă”, a comunicat Autoritatea Electorală Permanentă – Biroul Județean Gorj.
Tragerea la sorți va avea loc în prezența președintelui Biroului Electoral de Circumscripție nr. 24 Bumbești-Pițic.
Alegerile locale parțiale vor avea loc pe 27 iunie. În comună au fost înființate trei secții de votare, în satele Bumbești-Pițic, Cârligei și Poienari. Șase candidați de la PSD, PNL, USR, PER, ALDE și PMP luptă pentru fotoliul de primar, după ce fostul edil a ajuns la închisoare pentru fraude cu fonduri europene.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here