Se pregătesc acțiuni sindicale, SANITAS respinge proiectul pentru salarizare propus de tehnocrați

472

Federaţia SANITAS din România îşi exprimă totalul dezacord faţă de proiectul O.U.G. pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Valentin Popa, președintele SANITAS Gorj în mod cert, în această săptămână, se vor anunța acțiuni sindicale, dacă proiectul nu este retras între timp sau nu va fi refăcut conform discuțiilor anterioare.

Reprezentanții SANITAS au solicitat eliminarea inechităţilor şi discriminărilor salariale pentru toate categoriile profesionale din sistemul sanitar, de asistenţă socială şi medico-social, aspect pe care actuala ordonanţă de urgenţă, ce urmează să fie aprobată de Guvernul tehnocrat miercuri, 13 aprilie 2016, nu îl are în vedere şi aduce pierderi salariale în loc de creşteri. „Nimic din ce s-a discutat cu SANITAS nu se regăsește în această ordonanță. La această oră, eu nu știu dacă această ordonanță vine să repare niște inechități sau este o lege a salarizării; ea repară Legea salarizării unitare nr. 284/2010 și legislația tabelanterioară și „comite” altele. Cu tot respectul pentru importanța meseriei tuturor categoriilor de personal din sistemul sanitar, vreau să spun că unei infirmiere, care are 8 clase, îi crește salariul la 1600 de lei și va fi cam la același nivel cu salariul unei asistente, care are cel puțin o postliceală absolvită. O altă inechitate este la medici; rezidenților le cresc salariile de la 1200 la 1729 de lei, dar grila de salarizare a unui rezident din ultimul an este mai mare decât a unui medic specialist, la fel cum medicul specialist pierde la salariu când devine medic primar”, menționează Valentin Popa, liderul SANITAS Gorj.

Se pregătesc acțiuni sindicale
Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS se va întruni de urgenţă joi, 14 aprilie 2016, pentru a analiza situaţia creată de apariţia acestei O.U.G., precum şi măsurile care se cer a fi luate. „Miercuri avem Biroul Executiv al Federației Sanitas, iar joi Consiliul Național. În mod cert vom ieși cu un program de acțiuni, dacă nu se retrage proiectul sau să îl repună pe tapet”, subliniază Valentin Popa, liderul SANITAS Gorj. Conducerea SANITAS dă asigurări tuturor membrilor săi că rezolvarea inechităţilor şi discriminărilor salariale reprezintă în continuare unul dintre obiectivele federaţiei.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here