Scrisoare emoţionantă a lui Troupe: “Am plâns pentru Energia!”

255

Fostul căpitan al echipei de baschet, Porter Troupe, ne-a trimis punctul său de vedere oficial în legătură cu plecarea de la Energia. Acesta a acceptat ca “scrisoarea” sa către club să apară în cotidianul Gorjeanul pentru a lămuri anumite aspecte. Troupe a declarat că s-a despărţit cu greu de Energia, echipa care îi datorează însă o sumă mare de bani. De altfel, acesta a suferit pentru că anumite persoane l-au catalogat după plecarea sa drept “un mercenar”.
“Ca profesionişti am venit să jucăm, de la casele noastre, pentru această echipă. Asta este meseria noastră, exact ca un profesor sau o persoană care lucrează la bancă. Mergem la serviciu, de obicei de două ori pe zi. Ne punem viitorul în joc la fiecare antrenament, pentru că în România nu primim pensie. Deci, este un risc pe care toţi ni l-am asumat anul trecut. Gândiţi-vă că atunci când am părăsit echipa am auzit tot felul de lucruri neadevărate despre mine. Că îmi pasă doar de bani, că sunt un mercenar, iar apoi clubul Energia a emis acel comunicat îngrozitor. Şi lista poate continua.
Dăcă întrebaţi orice coechipier al meu sau pe oricine din staff, în afară de Bădescu şi Cumpănaşu, pun pariu că nu veţi auzi un singur lucru negativ despre mine. Sunt convins că toţi vă vor spune că, întotdeauna, îi pun pe alţii înaintea mea. De aceea a fost jenant şi dureros pentru mine când pe anumiţi oameni i-a supărat plecarea mea. În cele şase sezoane aici, am plâns, am sângerat şi am dat totul pentru acest <tricou> şi pentru acest oraş. Când am jucat ultimul meci în Ucraina, am acceptat să fac deplasarea, deşi m-am înţeles cu Steaua să semnez. Deci, dacă m-aş fi accidentat, sezonul meu era terminat.
Am făcut asta pentru coechipieri şi pentru fani. După acel joc, puteţi să-l întrebaţi pe Jamar Diggs (care a fost colegul meu în acea deplasare), am plâns în cameră 20 de minute. Am iubit oraşul şi clubul, dar sunt un jucător de baschet profesionist şi să joc baschet este visul meu. Nu trăiesc gratis, am şi eu lucruri pentru care plătesc, lucuri pe care vreau să le fac, exact ca toată lumea. Muncesc foarte mult, şi mă zbat, în fiecare vară, la fiecare antrenament al echipei, să fiu cât de bun pot. Dar, încă o dată, sunt plătit pentru aceste lucruri.
Aceasta este înţelegerea pe care am semnat-o cu clubul. Eu sunt un om de cuvânt şi fac ceea ce spun că fac. Imaginaţi-vă, cum aţi putea trăi ştiind că vi se datorează 35.000 de dolari? Sunt foarte mulţi bani pe care probabil nu o să-i mai văd niciodată. Este drept? Ce am făcut ca să merit asta? Foştii mei coechipieri au şi mai mulţi bani de încasat, alţii mai puţini…dar sunt banii noştri, bani pentru care am muncit”, a scris Porter Troupe.
Acesta a mai declarat că, pentru el, fanii Energiei sunt cei mai pătimaşi din România şi a spus că are tot respectul pentru jucătorii care au continuat cu echipa din Gorj şi în partea a doua a sezonului, deşi situaţia de la club era critică.
“Acum avem un tip care spune că va salva echipa. Dar nu doreşte, mai întâi, să se achite de ceilalţi jucători, care au făcut echipa asta ceea ce e. Oamenii nu încurajează Energia datorită lui Cumpănaşu, datorită lui Bădescu, Stathis sau Krokos. Ei o încurajează datorită lui Watson, Darby, Karples, Troupe, Aktas, Horne, Diggs, Mack şi lista poate continua. M-aş bucura enorm ca la Tg-Jiu să existe această echipă. Fanii şi oamenii de acolo o merită. Suporterii sunt, fără ȋndoială, cei mai buni din România. Au suferit alături de noi, au plâns cu noi, au dat bani pe biletul de autobuz ca să ne vadă. Ei reprezintă totul şi ei merită totul! Dar şi jucătorii care au stat aici merită totul! În special băieţii care au rămas după ce situaţia era fără speranţă”, a precizat Porter Troupe.
Cătălin Pasăre

1 COMENTARIU

  1. trup trup trup … mereu vei merita sa fi primit cu urale … nu esti doar un simplu jucator, esti un gladiator … in afara de radu popovici, nimeni nu canta pt “sefi” … totul era doar pt culori si jucatori … momente palcute alaturi de jucatori sunt multe, dar de conducere … Troup, you are the best f**k the rest …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here