Scrisoare deschisă a lui Condescu către Romanescu!

949

Principalul creditor privat de la Pandurii, Marin Condescu, i-a adresat, ieri, o scrisoare deschisă primarului Marcel Romanescu, gestul fiind unul fără precedent, mai ales că autoritățile locale sau județene nu au mai ajutat clubul de fotbal cu fonduri în ultimii ani, chiar dacă sunt acționari și membri fondatori ai acestuia. Condescu nu cere bani pentru salvarea clubului pentru că, în această privință, așteaptă finalizarea proceselor care sunt pe rol și prin care acționarii au fost deja obligați la plata câtorva milioane de euro. Fostul președinte i-a scris pe aproape șapte pagini edilului municipiului pentru a-l convinge să facă împreună un demers comun în Justiție, acela de a afla cine a jefuit clubul de milioane de euro pe care le avea în conturi atunci când evolua în grupele Europa League. Nimeni nu a făcut nicio anchetă în acest sens, iar Condescu, arătat mai mereu în spațiul public cu degetul ca fiind cel care ar fi profitat de funcția de președinte de la Pandurii, a obținut la finalul proceselor de care a avut parte o sentință prin care i-au fost recunoscute sume de peste un milion de euro pe care le avea de luat de la echipă, nu de dat. Acum fostul președinte vrea să îl aibă pe primar alături în demersul de a afla unde au dispărut milioanele de euro din conturile clubului, invitația fiind făcută în contextul în care Romanescu s-a delimitat public până acum ori de câte ori a putut de Marin Condescu.
„Având în vedere ieșirile dumneavoastră oficiale prezentate în calitate de primar al Municipiului Târgu-Jiu (pentru că nu aveți nicio calitate la CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu, nici măcar aceea oferită de Statutul organizației membrilor fondatori, pe care ați refuzat-o constant), cu privire la cei care au jefuit, furat, devalizat Clubul Pandurii vreme de 15 ani, vă propun un parteneriat pe această cale pentru a-i identifica și a sesiza organele abilitate ale statului, pentru a-i obliga în instanță să restituie ce au luat acestui Club și nu a face vorbe la o cafea și o țigară la colțul primăriei. Martori vor fi alegătorii dumneavoastră, pe care în campania electorală i-ați câștigat cu infinita dragoste pentru Pandurii”, se arată în documentul citat. Condescu și-a început epistola reamintindu-i primarului că în anul 2005 a fost declarat cetățean de onoare al municipiului Târgu-Jiu pentru performanța de a promova Pandurii în Liga I. Acum Pandurii este aproape de desființare și, colac peste pupăză, este lăsată și fără terenul de joc pe care l-a modernizat pe banii săi, lucru pe care cetățeanul de onoare Marin Condescu i-l reamintește lui Romanescu. „Prin acțiunile întreprinse și întocmirea referatelor înaintate pentru hotărârile ulterioare ale Consiliului Local din octombrie 2019 până în martie 2020, printr-un abuz de putere sistematic, minciună, culminând cu folosirea abuzivă a patrimoniului Clubului, faceți orice ca echipa să fie lipsită de resurse financiare obținute din investițiile sale și pe cheltuiala sa. Vă reamintim că echipa Pandurii este în insolvență, fiind lipsită de aportul financiar al membrilor fondatori de la 1 ianuarie 2018. Dar administratorul special, administratorul judiciar, Adunarea Creditorilor au făcut investiții prin eforturi financiare uriașe pentru a face posibil ca, după 4 ani de exil, echipa să revină la Stadionul care s-a construit pentru ea. Pandurii a executat în 2019, la cererea DPP a CL, toate lucrările necesare la bunurile pe care DPP le-a recunoscut ca investiții ale Pandurilor (terenul 1, instalația de irigare, instalația de degivrare, suprafața de iarbă a terenului 1), afectate în mod substanțial de constructor la realizarea noii investiții, sperând ca odată cu inaugurarea Stadionului să poată să își recupereze din costurile efectuate”, menționează Condescu.
Principalul creditor enumeră în scrisoarea deschisă pașii prin care primarul ar fi „sabotat” clubul atunci când a fost vorba să fie ajutat să joace din nou la Târgu-Jiu pe arena construită, inițial, pentru Pandurii. Condescu spune că nu mai puțin de 8 milioane de euro s-au investit de către echipă în baza sportivă de aici și că Adunarea Creditorilor nu va renunța nicio clipă de acum încolo în a vedea recuperați acești bani. În plus, Condescu anunță și că Pandurii nu va mai juca pe terenul de la Târgu-Jiu în perioada următoare, deși inaugurarea stadionului de 25 de milioane de euro a fost așteptată ani la rând tocmai pentru ca suporterii să vadă echipa orașului evoluând acasă. „Vom demara acțiunile legale pentru recuperarea investițiilor făcute cu aprobarea CL în Complexul sportiv Municipal de la Primăria Municipiului Târgu-Jiu (sau a persoanelor care o conduc) de 8 milioane euro. În acest sens, vă aduc la cunoștință, domnule primar Romanescu, că pe rolul Tribunalului Gorj se află Dosarul 3505/95/2019 prin care noi am înțeles să rezolvăm soarta Contractului de comodat nr. 1628/26.04.2005, așa cum prevede legea civilă. Chiar dacă este judecat de fin, avem certitudinea că nașul va pierde. Există și situații în care probabil, dacă toate instituțiile își vor face treaba, vom răspunde și solicitărilor legilor penale. Vom întreprinde măsurile legale de a recupera de la Primăria Municipiului Târgu Jiu banii încasați din închirierea bunurilor Clubului. Echipa Pandurii Lignitul Târgu Jiu va juca meciurile oficiale în alte locații, unde are făcute investiții și drept de folosință 25 de ani, deși Stadionul Municipal Târgu Jiu a fost construit pentru ea. Echipa Pandurii Lignitul Târgu Jiu nu va dispărea din activitatea fotbalistică, chiar dacă ar fi să activăm numai cu Centrul de copii și juniori Târgu Jiu, pentru care avem investiția necesară. Echipa de seniori se va reîntoarce la Târgu-Jiu peste un an, având obiectiv promovarea în prima ligă din România, dacă va câștiga recursul la Hotărârea definitivă și executorie a Curții de Apel Craiova. Adio, domnule primar Romanescu, ne vom revedea la anul, ca simpli cetățeni ai Municipiului Târgu Jiu… eu de onoare!”, se arată în finalul scrisorii deschise pe care Marin Condescu i-a adresat-o lui Marcel Romanescu.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here