Şcolile din Gorj, aşteptate la înscrieri în campania de educaţie ecologică „Baterel și Lumea NON-E”

490

Serviciul Județean de Gestionare a Deșeurilor și a Activităților de Salubrizare (SJGDAS) Gorj și Asociația Environ, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Gorj și Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (S.N.R.B.), dar și cu sprijinul Ministerului Mediului și Ministerului Educației Naționale, organizează în perioada 1 martie –30 iunie 2019 concursul și campania națională de educație ecologică, conștientizare și colectare selectivă „Baterel și Lumea NON-E”, acțiune adresată tuturor unităților de învățământ din județul Gorj.

Școlile, care doresc să se înscrie în această campanie/concurs, trebuie să îndeplinească următoarele criterii: conducerea școlii să delege unul sau mai mulți profesori coordonatori responsabili pentru activitățile din campanie; să desfășoare activități educative conform temelor propuse în cadrul campaniei; să colecteze selectiv echipamente electrice vechi și baterii uzate portabile. Prin echipamente electrice vechi se înțelege orice echipament electric sau electronic de care deținătorul dorește să se debaraseze. În același timp, prin baterii uzate portabile se înțelege orice baterie sau acumulator uzat sau consumat care poate fi manipulat și transportat fără dificultate de un adult. Fiecare unitate de învățământ se va înscrie în această campanie/concurs prin completarea unui formular de înscriere, formular ce îl vor primi de la organizatori. După înscrierea în campanie, unitățile de învățământ vor primi un kit de campanie cu materiale promoționale destinate promovării campaniei în cadrul comunității.
Principalele obiective ale acestei campanii/concurs sunt: creșterea nivelului de informare și conștientizare cu privire la problematica colectării selective și reciclării deșeurilor în rândul elevilor și responsabilizarea acestora prin implicarea activă într-o competiție pozitivă; promovarea educației ecologice în unitățile de învățământ la nivel național și dezvoltarea spiritului ecologic al tinerilor; stimularea colectării selective a echipamentelor electrice și electronice vechi sau defecte și a bateriilor și acumulatorilor portabili uzați. Toate unitățile de învățământ care doresc să primească formularul de înscriere pentru acest concurs/campanie trebuie să ia legătura cu organizatorii prin intermediul adresei de mail: sjgdasgorj@yahoo.com sau la numărul de telefon 0253/216.132.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here